BIO JE TRAMPOVA OPSESIJA: Želim da mi Putin bude novi najbolji prijatelj!

Autor:

Svet

10.03.2018

07:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Donald Tramp i Vladimir Putin se možda nisu sreli na izboru za Mis univerzuma 2013. godine koje se održalo u Moskvi, ali je Tramp dobio zapečaćeno pismo od strane ruskog predsednika kada je stigao u Njujork.

RepublikaFoto: pixabay.com
Tramp je želeo više!

Tramp je tada izrazio želju da se upozna sa prvim čovekom Rusije, nadajući se da će Putin doći na takmičenje. Njegov tadašnji partner, ruski oligarh i programer, Aras Agalarov platio je milione da se taj događaj održi u dvorani koja je bila u njegom vlasništvu.

Putin se nije pojavio, ali je poslao izaslanika u vidu prvog zamenika, a prema detaljima iz knjige "Ruski rulet", po završetku ceremonije takmičenja ćerka oligarha Agalarova predala je Trampu zapečaćeno pismo, tačnije, ostavila ga je u upravnoj zgradi Mis univerzuma u Njujorku.

Prema knjizi, pismo je bilo zapečaćeno i smešteno u crnu lakiranu kutiju i njegov sadržaj još nije poznat.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Kako se navodi, a sudeći i po tvitovima Donalda Trampa iz tog perioda, on je Putina bukvalno proganjao i može se reći, javno molio da se upoznaju.

- Da li mislite da će Putin biti u novembru prisutan u Moskvi? I ako bude, da li će postati moj novi najbolji prijatelj? - napisao je Tramp tada.

U nastavku se pominje da je dobio poruku od Agalarova u kojoj je pisalo da bi gospodin Putin voleo da upozna gospodina Trampa.

Ono što je Trampa najviše uzbudilo bio je poziv Dimitrija Peskova, potparola Kremlja.

- Ako te pozove Peskov, to je kao da te je lično Putin zvao, rekao mu je tada muzičar i publicista Rob Goldstoun.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Trampov "osećaj zaljubljenosti" u Putina činio je da njegove izjave u medijima deluju kao izjave zaljubljenog tinejdžera, a zenit je doživela prilikom njegovog gostovanja kod Dejvida Letermana.

- On je sjajan momak, sreli smo se jednom, rekao je Tramp tada, ali ta njegova tvrdnja nema dokaza.

- Znaš, pre par meseci sam boravio u Moskvi iz razloga što se tamo održavalo takmičenje za Mis univerzuma čiji sam vlasnik licence, i imao sam sjajan tretman. Putin mi je poslao prekrasan poklon sa predivnom propratnom notom. Razgovarao sam sa njegovim ljudima. Pogledaj samo šta radi sa Obamom, dodao je.

Međutim, 2016. godine, usred predsedničkih izbora, Tramp je smanjio ljubav prema Putinu.

- Ne znam šta mislite pod time da smo povezani. Mislim, on je rekao veoma lepe stvari o meni, ali nismo ni u kakvom kontaktu - izjavio je tada za ABC news.

U knjizi stoji da je prilikom dogovaranja susreta sa Putinom, bila ideja da nauči par rečenica na ruskom u nameri da ga pozdravi prilikom dolaska. Međutim, tada je Putin poslao svog izaslanika Vladimira Kozina, zbog, kako je rečeno, saobraćajnog problema iz razloga što je grad u isto vreme pohodio i Holandski kraljevski par.

Prema knjizi, taj događaj je poprilično razočarao Trampa.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading