(VIDEO) OVAKO SE NAROD ZOVE NA IZBORE! Ruska kampanja u znaku SEKSA I GOLIH ŽENA

Autor:

Svet

10.03.2018

14:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kampanja za predstojeće ruske predsedničke izbore obeležena je oglasima i viralnim video snimcima eksplicitnog sadržaja ne bi li se probudio interes građana da iziđu na birališta.

RepublikaFoto: youtube.com/ ROSVIDEO
Scena iz jedno od provokativnih spotova za izbore

Budući da je gotovo sigurno da će ruski predsednik Vladimir Putin 18. marta dobiti drugi šestogodišnji mandat, uprkos tome što nije izneo nikakve konkretne političke predloge, vlasti su fokusirane na odziv birača.

Premda nije jasno ko finansira kampanju seksom koja se raširila i na društvenim mrežama i na Jutjubu, očito je da su ciljna grupa mlađi birač, prenosi Hina.

Kremlj zasad ničim nije dao do znanja da mu to smeta.

Neki od primera su oglas na kojem model u toplesu leži ispred ruske zastave i  čita predizbornu brošuru, dok se druga mlada žena priprema da ubaci listić u biračku kutiju obučena samo u donje rublje.

- Šta se događa u glasačkoj kabini, u kabini i ostaje - navodi se na jednoj stranici sponzorisanog sadržaja u ruskom izdanju časopisa za muškarce Maxim

Drugi oglas prikazuje ženu u crnom donjem rublju kako zavodljivo stavlja svoj glasački listić u kutiju uz slogan "Dobrodošli u svet odraslih".

Urednik Maxima Aleksandar Malenkov rekao je za AFP da ne sme da kaže ko finansira erotične foto-oglase, izrađene prošle godine za jesenje izdanje časopisa.

Video sa snimanja od tada je na internetu pogledalo više od milion ljudi.

Na Jutjubu se pojavio i video s nazivom "Seks i izbori su samo za odrasle".

Na zavodljivom snimku žena odvodi muškarca iz bara i počinje da ga ljubi dok ne sazna da je apstinirao na izborima.

"Onda nisi zaista odrastao čovek", kaže mu ona i ode.

- Naši izbori su festival, karneval čak, a na karnevalu erotika je dopuštena - rekao je politički analitičar Konstantin Kalašev komentarišući neobičnu predizbornu kampanju.

Kruže i drugi viralni snimci kojima se želi da poveća odziv birača, uključujući onaj koja je smešten u veče uoči predsedničkih izbora na kojoj se muškarac ruga supruzi jer planira da glasa. U sceni koja je izazvala kritike, on zaspi i doživi noću moru u kojoj bude pozvan u vojsku s nacionalnim manjinama i mora da stanuje s homoseksualcem jer je novi predsednik "gay friendly2.

Drugi video prikazuje očajnu ženu u poodmakloj trudnoći kako histerično govori taksisti da je odveze na biralište, a ne u bolnicu.

Ne zna se ko finansira ovakvu kampanju

- Ko je to odlučio i platio, ne može tačno da se zna - rekao je Kalašev, napominjući da organizatori izbora negiraju da su povezani s tim.

I premda hvali kvalitet online sadržaja, on ne očekuje da će se time povećati odziv birača.

- Ako išta, dogodiće se upravo suprotno, jer je to potvrda da su se izbori pretvorili u cirkus bez ozbiljnog sadržaja - rekao je.

Putin je na vlasti, kao predsednik ili premijer, sve od 1999.

- Do izbora je ostalo još par nedelja, ali kandidat Putin nema program. Putin se ne pojavljuje u vlastitim promotivnim videima. Čini se da tome pristupa kao ritualu, umoran je od toga - rekao je.

Kremlj priželjkuje 70-postotni odziv kako bi Putin dobio snažan mandat, dok opozicioni vođa Aleksej Navaljni, kojem je zabranjeno da se kandiduje, poziva na bojkot izbora smatrajući ih farsom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading