(VIDEO) TILERSONOVO PRVO OBRAĆANJE POSLE SMENE: Ostaje dosta posla oko Rusije

Autor: blic.rs, Republika

Svet

13.03.2018

19:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Državni sekretar SAD Reks Tilerson koji je danas smenjen sa svoje pozicije, obratio se prvi put nakon otkaza, javlja "Si-En-En".

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Više nije na funkciji: Reks Tilerson

- Želeo bih da se zahvalim celom timu na dosadašnjoj saradnji. Pokušaću da cela tranzicija prođe glatko i bez problema - napomenuo je Tilerson.

 

 

On je objasnio da je danas dobio poziv predsednika SAD Donalda Trampa iz Er Fors Van vazdušne baze, kao i da je govorio sa šefom kabineta Bele kuće Džonom Kelijem da bi ustanovili koji su koraci ključni za naredni period radi realizacije jednostavnog prelaza bez poteškoća.

Interesantno je da je taj poziv, kako naglašava "Si-En-En" sigurno stigao nakon što je Tramp saopštio smenu Tilersona u objavi na svom Tviter nalogu.

- Ovo je period u kom zemlja i dalje pred sobom ima različite izazove uključujući i nacionalnu bezbednost. Upravo zbog toga, sve obaveze prepuštam svom zameniku Džonu Solovanu. Moja pozicija državnog sekretara SAD biće završena u ponoć 31. marta. U međuvremenu osvrnuću se na neke od administrativnih pitanja koja su uticala na moj odlazak i radiću na prilagođavanju svega za moju zamenu Majka Pompea - rekao je.

 

 

Poručio je da ohrabruje svoj tim da nastave da rade svoj posao i da nastave njihovu zajedničku misiju u Stejt departmentu, te da će se kasnije naći sa njima da bi im se zahvalio za sve što su uradili.

- Bili su izuzetno posvećeni našoj misiji koja podrazumeva i zalaganje za vrednosti koje smatram veom važnim - bezbednost, međusobni vredni odnos pun poštovanja. Naročito povodom skorašnjih izazova povodom seksualnog uznemiravanja unutar odeljenja - kazao je Tilerson.

Odao je priznanje Stejt departmentu i partnerima za uspehe tokom zajedničkog rada, koje je i nabrojao, pomenuvši saradnju sa drugim zemljama i napretke koji su ostvareni.

- Ostaje mnogo posla povodom problematičnog ponašanja i akcija Rusije. Rusija treba pažljivo da proceni kako su njena dela u inetersu naroda Rusije, ali i ostatka sveta. Ako nastave u smom trenutnom smeru najverovatnije će sebe još više izolovati. To nije u interesu bilo koga - poručio je.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading