Tramp rešio da smeni Mekmastera!

Autor: Tanjug

Svet

16.03.2018

08:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Američki predsednik Donald Tramp odlučio je da smeni savetnika za nacionalnu bezbednost Bele kuće Herberta Rejmonda Mekmastera, nakon što je početkom nedelje dao otkaz državnom sekretaru SAD Reksu Tilersonu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Donald Tramp

"Vašington post", pozivajući se na pet osoba upućenih u Trampove planove, "aktivno razgovara o potencijalnoj zameni za H.R. Mekmastera i sprema se dodatno uzdrma najviše krugove sopstvene administracije".

Prema tvrdnjama tog lista, na Trampovom spisku za smenu su i bivši ambasador SAD u UN Džon Bolton i šef Veća za nacionalbu bezbednost Kit Kelog.

- Veoma sam blizu onoga što želim da postignem u kabinetu - napisao je Tramp nedugo nakon što je Tilersona zamenio dotadašnjim šefom CIA Majkom Pompeom.

Kako tvrdi " Post", Tramp neće naglo smeniti Mekmastera, da ga ne bi ponizio u javnosti, već polako i temeljno priprema njegovu smenu.

Navodi se da je po Trampovom mišljenju Mekmaster, general sa tri zvezdice, previše krut i izveštaji koje podnosi predugački za slušanje.

Bela kuća za sada nije reagovala na ove tvrdnje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading