Šest mrtvih posle pada mosta, JOŠ TELA POD RUŠEVINAMA!

Autor: Tanjug

Svet

16.03.2018

11:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najmanje šest osoba poginulo je prilikom rušenja 950 tona teškog pešačkog mosta u Majamiju, koji je pao na jednu od naprometnijih saobraćajnica u toj saveznoj državi na jugu SAD, a vlasti Floride rade na identifikaciji žrtava.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Novi most ubio najmanje šestoro ljudi

Most je, inače, izgrađen prethodne subote za samo šest sati relativno novom, ali popularnom metodom, preneo je NBC njuz. 

Metoda se zove "ubrzana konstrukcija mosta", a nastala je na Međunarodnom univerzitetu Floride početkom 2010. godine.

Rojters prenosi da su psi tragači poslati da u ruševinama mosta, među ogromnim komadima betona i isprepletanog metala, uoče znakove života ako ih još ima.

Navodi se da je barem osam vozila ostalo ispod ruševina i najmanje 10 osoba je prebačeno u bolnicu. 

Prema rečima očevidaca, vozila su se zaustavila pred semaforom juče u ranim popodnevnim satima, kada je most nad njima počeo da se urušava.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

- Probijamo se kroz gomilu šuta pokušavajući da bušimo rupe kako bismo nešto uopšte mogli da vidimo - kazao je novinarima šef Vatrogasne službe okruga Majami-Dejd Pol Istopijan.

AP prenosi da su lokalne i federalne vlasti započele istragu uzroka koji su doveli do popuštanja konstrukcija mosta postavljene pre pet dana.

Navodi se da je vrednost mosta 14,2 miliona dolara, on povezuje naselje Svitvoter sa kampusom Međunarodnog univerziteta u Majamiju, a zvanično je trebalo da bude otvoren sledeće godine. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading