(VIDEO) POŽAR GUTA AUSTRALIJU!

Autor: Tanjug

Svet

18.03.2018

11:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na jugoistoku Australije besne požari, koje raspiruju suvi i vreli vetrovi, zbog čega su kuće uništene, stoka uginula, a stotine ljudi primorano da ode.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Za sada, nije prijavljeno da ima poginulih ili teško povređenih, prenosi Rojters.

Požari, za koje se veruje da su juče izazvale munje, najpre su zahvatili travu i rastinje, a brzo su izmakli kontroli širom ruralnog jugozapadnog dela australijske države Viktorija, prenosi Rojters. 


"Kiša nam nije padala 30 ili 40 dana, tako da smo znali da je zemlja suva. U Viktoriji smo bili spremni za ovo što je donelo suvo, vrelo i vetrovito vreme", rekao je komesar Službe za upravljanje vanrednim situacijama Kreg Lepsli. 



S vatrenom stihijom se bori oko 280 vatrogasaca, dok je 22.000 domaćinstava ostalo bez struje nakon što su jaki vetrovi oborili drveće, naveo je Lepsli. 

Više od 10 kuća je uništeno, a neki putevi u Vitoriji su danas zatvoreni dok je stanovnicima naloženo da ostanu u kućama jer ih može zahvatiti plamen na otvorenom, a opasno je i voziti putevima nad kojima se nadvio gust dim. 

Očekuje se da će vetrovi oslabiti večeras, kako prognoziraju meteorolozi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading