Evropska unija prva POVUKLA AMBASADORA iz Moskve

Autor: Tanjug, Republika

Svet

23.03.2018

12:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Evropska unija je povukla svog ambasadora iz Moskve nakon što su lideri EU podržali stav Tereze Mej, britanske premijerke u vezi sa umešanošću Rusije u trovanje bivšeg špijuna Sergeja Skripalja i njegove ćerke Julije.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

EU je to odlučila nakon sastanka u Briselu na kojem je Tereza Mej tražila od evropskih lidera da razmotre reakciju Britanije na upotrebu nervnog agensa u napadu na Skripalja.

I nekoliko zemalja Evropske unije razmatra da opozove svoje diplomate iz Rusije ili da protera ruske diplomate zbog trovanja bivšeg ruskog špijuna nervnim agensom u Engleskoj, rekao je agenciji Tass neimenovani diplomata u Briselu.

 

 

Prema diplomati, do sada je manje od polovine članica EU spremno da primeni takve mere, uključujući Poljsku, Francusku i tri baltičke zemlje.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov rekao je danas da Moskva "žali" zbog odluke EU da povuče svog ambasadora iz Rusije Markusa Ederera radi konsultacija.

- Svakako nam je žao,..i da se takve odluke i procene donose - rekao je Peskov i dodao, kako prenosi Tass. da se Moskva ne slaže sa takvom odlukom i ponovio da "Rusija apsolutno i nedvosmisleno" nije povezana sa slučajem Skripalj.

Rusija nije dobila informacije o incidentu od Velike Britanije i ne zna koje podatke London navodi kada sa evropskim kolegama diskutuje o toj temi, dodao je Peskov.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading