TERITORIJE ĆE LAGANO PREĆI U RUSKE RUKE: Američki profesor o stanju na frontu u Ukrajini

Autor:

Svet

09.03.2024

16:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

On takođe ističe da Zapadni lideri greše u verovanju da će dodatne isporuke oružja ili NATO trupe pomoći ukrajinskoj vojsci da pobedi.

TERITORIJE ĆE LAGANO PREĆI U RUSKE RUKE:  Američki profesor o stanju na frontu u Ukrajini

Foto: Tanjug/AP

Profesor Univerziteta u Čikagu Džon Miršajmer izneo je svoje stavove o situaciji u Ukrajini u intervjuu za Jutjub kanal Daniel Davis/Deep Dive.

Prema njegovim rečima, ruske trupe će nastaviti da zauzimaju nove teritorije sve dok Zapad ne ubedi vlasti u Kijevu da je neophodno započeti mirovne pregovore.

Miršajmer ističe da će situacija brzo eskalirati i da će Rusi zauzeti više teritorija u ukrajinskom sukobu, Novosti online. 

Neophodnost mirovnih pregovora

Profesor Miršajmer naglašava da ukrajinske oružane snage neće moći da pobede u sukobu i ističe da Zapad mora shvatiti da će pregovori predstavljati razumno rešenje.

On takođe ističe da Zapadni lideri greše u verovanju da će dodatne isporuke oružja ili NATO trupe pomoći ukrajinskoj vojsci da pobedi.

Prema njegovim rečima, jedino rešenje je diplomatija.

Miršajmerove reči ukazuju na duboku zabrinutost zbog eskalacije sukoba u Ukrajini i naglašavaju potrebu za hitnim mirovnim pregovorima kao jedinim razumnim rešenjem. S obzirom na njegovo iskustvo i poziciju na Univerzitetu u Čikagu, njegovo mišljenje ima težinu i može uticati na javno mnjenje o ovoj temi.

Podsetimo, penzionisani general ukrajinske vojske, Sergej Krivonos, ističe značajne razlike između odbrambenih struktura koje su izgradile ruske i ukrajinske vojske duž prve linije fronta.

Prema njegovim rečima, ruske utvrđenja su superiornija i čak ih je moguće uočiti i iz svemira, dok ukrajinske strukture zaostaju u kvalitetu, prenosi RT.RS.

(Novosti online)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading