POPLAVLJENO OKO 18 HILJADA DOMOVA! Situacija sve dramatičnija, hitna evakuacija ljudi! (FOTO)

Autor:

Svet

18.04.2024

16:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Stanovnici pogođenih područja optužuju vlasti da su prekasno preduzele potrebne mere da ih zaštite i da nisu reagovale dovoljno brzo.

POPLAVLJENO OKO 18 HILJADA DOMOVA! Situacija sve dramatičnija, hitna evakuacija ljudi! (FOTO)

Foto: Kommersant Photo Agency/Ddp Usa/Profimedia/Kommersant Photo Agency/ddp Usa/profimedia

Usled velikih poplava u Rusiji, u četvrtak je poplavljeno oko 18 hiljada domova, dok reka Tobol u području nedaleko od kazahstanske granice preti porastom vodostaja i to do rekordnih nivoa.

Državna novinska agencija Tass prenela je da je od juče poplavljeno još 1.700 kuća, te da je u poslednjih nekoliko dana evakuisano na hiljade ljudi.

Foto: Donat Sorokin/Tass/Profimedia/Donat Sorokin/tass/profimedia

Poplave u Rusiji, Kurgan

Regija Orenburg južno od Uralskog područja i deo Kurgana u Sibiru najteže su pogođeni katastrofalnim poplavama blizu južne granice s Kazahstanom. Reka Tobol je u Kurganu, inače glavnom gradu ove regije, porasla za metar i po u roku od samo 24 sata.

U opasnosti od poplava su trenutno otprilike 94 sela u kojima živi 34 hiljade ljudi. Vlasti su u četvrtak iz Tjumena evakuisale i prevezle na sigurno 1.500 ljudi.

Foto: Donat Sorokin/Tass/Profimedia/Donat Sorokin/tass/profimedia

Poplave u Rusiji, na hiljde porodica evakuisano

Nakon obilnih kiša i neoubičajeno snežne zime, Rusija se ove godine bori i sa izuzetno teškim sezonskim poplavama.

Stanovnici pogođenih područja optužuju vlasti da su prekasno preduzele mere da ih zaštite te da nisu reagovale dovoljno brzo.

Slične su poplave pogodile i područja preko granice u susednom Kazahstanu, gde su vlasti ranije počele evakuisati ljude. Iz tog je područja dosad evakuisano više od 100 giljada stanovnika koji su prevezeni na sigurno.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading