POGINUO RUSKI PILOT: Najnovije vesti o padu ruskog strateškog bombardera Tu-22M3 (VIDEO)

Autor:

Svet

19.04.2024

10:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Gubernator regiona, Vladimir Vladimirov, ističe da se potraga za četvrtim pilotom nastavlja.

POGINUO RUSKI PILOT: Najnovije vesti o padu ruskog strateškog bombardera Tu-22M3 (VIDEO)

Foto: X/The Ukrainian Review/Printscreen

Jedan od od četiri pilota ruskog vojnog bombardera Tu-22M3, koji se srušio u ruskom regionu Stavropolj, poginuo je, javlja TASS.

Prethodno je rusko Ministarstvo odbrane saopštilo da se vojni avion, bombarder Tu-22M3 srušio u okrugu Krasnogvardejsk, u južnom ruskom regionu Stavropolj, a da su se tri pilota katapultirala, dok se za četvrtim traga.

Gubernator regiona, Vladimir Vladimirov, ističe da se potraga za četvrtim pilotom nastavlja.

- Dobili smo detaljnije podatke o nesreći koja je zadesila ruski vojni avion u okrugu Krasnogvardejsk. Duboko žalimo što je jedan član posade preminuo, upućujem saučešće porodici preminulog i njegovim prijateljima. Potraga za četvrtim pilotom se nastavlja - istakao je Vladimirov na Telegram kanalu.

Avion se vraćao na pistu u regionu Stavropolj kada je došlo do nesreće, ističe rusko Ministarstvo i napominje da u avionu nije bilo municije, odnosno, da nije načinjena šteta na tlu.

Preliminarni podaci ruskih istražitelja govore da je uzrok incidenta tehnički kvar, dok ukrajinska strana, tačnije komandant ukrajinskog ratnog vazduhoplovstva, Nikolaj Oleščuk, tvrdi da je Ukrajina oborila avion.
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading