KAŽNJEN? Suspendovan ruski sveštenik koji je ispratio Alekseja Navaljnog na večni počinak

Autor:

Svet

24.04.2024

11:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Retko ko je u Rusiji mogao da poveruje u to da je Dmitrij Safronov suspendovan iz nekog drugog razloga na čak tri godine od toga da je držao službu za preminulog lidera opozicije

KAŽNJEN? Suspendovan ruski sveštenik koji je ispratio Alekseja Navaljnog na večni počinak

Foto: Tanjug/AP

Pravoslavni sveštenik iz Rusije koji je u martu održao službu za mrtve za pokojnog ruskog čelnika opozicije Alekseja Navaljnog suspendovan je na čak tri godine, saopštila je Moskovska eparhija Ruske pravoslavne crkve

U saopštenju objavljenom u utorak na službenoj veb stranici eparhija nije rekla zašto je kažnjen sveštenik Dmitrij Safronov mada je to u Rusiji sada i maloj deci jasno.

Njemu je zabranjeno davanje blagoslova, nošenje odore i crkvenog svešteničkog krsta do 2027. godine.

Safronov bi takođe trebalo da bude premešten u drugu crkvu u Moskvi kako bi obavljao dužnosti čitača psalama, prenosi Index.hr.

"Po isteku razdoblja pokore, na temelju povratnih informacija s mesta poslušnosti, doneće se odluka o mogućnosti njegove daljnje svešteničke službe", stoji u saopštenju eparhije.

Safronov je održao 26. marta parastos kojem su prisustvovale hiljade ljudi koje su došle da se oproste od Navaljnog, najžešćeg kritičara predsednika Vladimira Putina u Rusiji.

Navaljni je umro u februaru u 47. godini života.

Smrt se dogodila u arktičkoj zatvorskoj koloniji "Polarni vuk" a Navaljni je navodno umro tokom šetnje, što je samo zvanična priča.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading