NATO IZ LITVANIJE NAPAO BELORUSIJU DRONOM? Uznemirujuća vest obišla planetu, na meti je bio glavni grad MINSK!

Autor:

Svet

25.04.2024

13:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko izjavio je danas da će Ukrajina "možda prestati da postoji" ako ne stupi u mirovne pregovore sa Rusijom

NATO IZ LITVANIJE NAPAO BELORUSIJU DRONOM? Uznemirujuća vest obišla planetu, na meti je bio glavni grad MINSK!

Foto: Tanjug-AP

Šef beloruske službe bezbednosti Ivan Tertel izjavio je danas da je ta služba osujetila napad na prestonicu Minsk dronovima lansiranim iz Litvanije, javile su ruske agencije.

"Komitet državne bezbednosti, u saradnji sa kolegama iz drugih agencija za sprovođenje zakona, nedavno je sproveo niz akutnih bezbednosnih mera, koje su omogućile sprečavanje udara borbenih dronova sa teritorije Litvanije na objekte u Minsku i njegovim predgrađima", prenela je agencija RIA Novosti pozivajući se na Tertela.

Ruska agencija nije navela da li je Tertel izneo bilo kakve dokaze u prilog toj tvrdnji.

Belorusija je saveznik Rusije i dozvolila je Moskvi da koristi njenu teritoriju za pokretanje napada na Ukrajinu februara 2022. godine, naveo je Rojters.

Litvanska vojska je, u međuvremenu, saopštila da nije preduzela bilo kakvu neprijateljsku akciju protiv drugih država.

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko izjavio je danas da će Ukrajina "možda prestati da postoji" ako ne stupi u mirovne pregovore sa Rusijom.

"Situacija je veoma ozbiljna. Verujem da će Ukrajina, ako ne stupi u pregovore, kad tad izgubiti svoju državnost i možda prestati da postoji", rekao je Lukašenko u obraćanju parlamentu, prenosi TASS.

Govoreći o mirovnim uslovima ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog, Lukašenko je napomenuo da "nema potrebe da se predlažu tako radikalna rešenja koja deluju patriotski, ali nisu realna", kao i da Rusija neće napustiti Krim i ostale nove teritorije.

Lukašenko je upozorio da je nedavni paket pomoći SAD od 60 milijardi dolara za Ukrajinu "veliki faktor za eskalaciju konflikta u Ukrajini", a naročito zbog finansiranja raketnih sistema ATACMS sa velikim dometom.

"Okolnosti su zrele za pregovore o mirovnom sporazumu", dodao je Lukašenko

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading