BOLEST POKUPIO U VRTIĆU? Dete se žalilo da mu je muka, a posle 12 sati je UMRO U TEŠKIM MUKAMA!

Autor:

Svet

04.04.2018

10:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Hektor Kirkam (3) iz Lankastera odveden je u bolnicu nakon što je utvrđeno da je zaražen meningokoknom sepsom, ali je nažalost izgubio je bitku sa životom.

RepublikaFoto: facebook.com/policelancaster
Preslatko dete sa tužnom sudbinom

Njegovi roditelji su posle smrti odlučili da upozore ostale roditelje i njihovu tragičnu priču su podelili na društvenoj mreži.

- Hektor je bio savršen u svakom pogledu, on je bio naš ceo svet, naš najbolji prijatelj. Stanje mu se brzo pogoršalo nakon što je dobio meningokoknu sepsu. Simptomi u vidu mučnine i visoke temperature pojavili su se samo 12 sati pre nego što smo ga izgubili. Upozoravamo sve roditelje da budu oprezni i prate znakove koji mogu dovesti do meningitisa i u slučaju da bilo šta primete ne čekaju ni trena, i svoje dete odmah odvedu kod lekara - izjavila je utučena mama Šarlot.

Deci i čitavom osoblju vrtića u Lankasteru su sada ponuđeni antibiotici, ali kako kažu iz bolnice, "rizik od još jednog slučaja ovog tipa je sada spušten na minimum".

- Meningokokni meningitis se ne širi tako lako. Kao mere predostrožnosti, deci i osoblju smo ponudili antibiotike kako bismo smanjili šanse da bakterija koji nosi virus dopre do njih - napisano je u obaveštenju.

Meningokokni meningitis je infekcija izazvana bakterijom Neisseria meningitidis koja moće da uzrokuje upalu moždanih ovojnica i ovojnica kičmene moždine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading