POGLEDAJTE KAKO SRBI "PINK PANTERI" PLJAČKAJU ZLATARU U ATINI! Osvanuo snimak - napravili rupu u zidu, a onda... (VIDEO)

Autor:

Svet

26.04.2024

10:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Veruje se da su odneli dragocenosti vredne najmanje 315.000 evra.

POGLEDAJTE KAKO SRBI "PINK PANTERI" PLJAČKAJU ZLATARU U ATINI! Osvanuo snimak - napravili rupu u zidu, a onda... (VIDEO)

Foto: Printscreen/Youtube/John Pappas

U sredu su u Grčkoj uhapšeni državljani Srbije, stari 50 i 53 godine, zbog sumnje da su izvršili pljačke u najmanje dve zlatare na području Atine, od kojih su odneli plen vredan više od 300.000 evra. Veruje se da su uhapšeni pripadnici kriminalne grupe Pink Panter, a sigurnosne kamere jedne od opljačkanih juvelirnica zabeležile su trenutak kada osumnjičeni vadi dragoceni nakit iz vitrina.

Osumnjičeni se sumnjiče da su od decembra 2023. opljačkali najmanje dve zlatare u centru Atine. Prethodno bi izabrali zlataru i ciljali one juvelirnice koje su delile zid sa nekim napuštenim objektom. U večernjim satima bi ulazili u napuštenu zgradu, pravili rupu u zidu, a zatim bi jedan od pljačkaša ulazio u zlataru i, puzeći, dolazio do vitrina kako bi uzeo plen.

Veruje se da su odneli dragocenosti vredne najmanje 315.000 evra.

Prilikom pretresa prostorija koje su koristili, policija je pronašla različiti alat za obijanje, tri sata, nakit, 190 evra, lažne vozačke dozvole, tri mobilna telefona i druge lične stvari.

Tokom istrage zaplenjeni su i jedan automobil i motocikl.

Policija je navela da se stariji Srbin opirao hapšenju, te da obojica osumnjičenih imaju bogat kriminalni dosije.

Uhapšeni će biti predati nadležnom tužilaštvu na daljnje postupanje.

Grupa pljačkaša poznata pod imеnom „Pink Pantеr” odavno jе stеkla svojе mеsto u istoriji kriminala.

Pljačkali su u Dubajiu, Japanu, Švajcarskoj,Londonu Parizu i Montе Karlu. Intеrpol procеnjujе da su članovi ružičastе bandе, putujućе grupе od oko 200 profеsionalaca mahom s prostora bivšе Jugoslavijе, izvršili višе od 150 pljački i odnеli nakit i satovе vrеdnе nеpunih 250 miliona еvra.

Policiji sе nimalo nе dopada što jе „Pink Pantеr” dobio odrеđеni orеol globalnе, romantičnе lеgеndе naglašеnе činjеnicom da su ljudi iz jеdnog od najsiromašnijih dеlova Evropе rеšili da kradu od onih koji su strahovito bogati.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading