TELA NAĐENA SA VEZANIM RUKAMA I SA ISEČENIM ABDOMENIMA! Prizor užasa SLEDIO spasilačke timove, Palestinci optužuju na krađu organa!

Autor:

Svet

26.04.2024

17:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pronađeno je telo devojčice u hirurškoj odeći, što je dodatno podgrejalo sumnje timova da je devojčica možda bila sahranjena živa!

TELA NAĐENA SA VEZANIM RUKAMA I SA ISEČENIM ABDOMENIMA! Prizor užasa SLEDIO spasilačke timove, Palestinci optužuju na krađu organa!

Foto: Tanjug/AP Photo/Abdel Kareem Hana

Spasilački timovi koji su radili na izvlačenju tela iz masovnih grobnica otkrivenih u medicinskom kompleksu Naser u Kan Junisu, u južnom Pojasu Gaze, izneli su ozbiljne sumnje u vezi sa postupcima izraelskih vojnika.

Naime, tela su pronađena sa vezanim rukama i sa isečenim i zašivenim abdomenima na način suprotan uobičajenim tehnikama zatvaranja rana koje se primenjuju u Pojasu Gaze, što je izazvalo sumnju na krađu organa. Takođe, pronađeno je telo devojčice u hirurškoj odeći, što je dodatno podgrejalo sumnje timova da je devojčica možda bila sahranjena živa. Ove informacije su izuzetno uznemirujuće i zahtevaju temeljnu istragu, prenosi palestinska agencija WAFA.

Sumnje u postupke izraelske vojske

Spasilačke ekipe su takođe izvestile da su pronašle tela koja su bila uvijena u crne i plave kese od plastike i najlona, što se razlikuje od uobičajenog načina oblaganja tela pre pokopa u Gazi. Ova činjenica je dodatno podgrejala sumnje da su izraelske snage imale nameru da podignu temperaturu tela kako bi se ubrzao proces raspadanja, što bi zatim prikrilo dokaze za navodne zločine. Takođe, žrtve su bile zakopane više od tri metra pod zemljom, a tela su bila nagomilana jedno na drugom, što dodatno ukazuje na nečovečan postupak i nepoštovanje preminulih.

Reakcija međunarodne zajednice

Ujedinjene nacije, Evropska unija, Sjedinjene Države i Francuska su pozvale na nezavisnu istragu masovnih grobnica. Ove sumnje izazivaju ozbiljnu zabrinutost širom sveta, a zahtevaju se odgovornost i transparentnost u istrazi ovog slučaja.

Stravični podaci o žrtvama

Prema preliminarnim podacima, broj ubijenih Palestinaca od početka izraelske agresije na Gazu 7. oktobra 2023. dostigao je 34.305, od kojih su većina bila deca i žene, a najmanje 77.293 osoba je povređeno. Ovi stravični podaci jasno ukazuju na razmere ljudske tragedije koja se odvija u Pojasu Gaze.


Ove sumnje i stravične činjenice zahtevaju hitnu i temeljnu istragu kako bi se utvrdila istina i odgovornost za ovakve nečovečne postupke. Međunarodna zajednica mora da preduzme energične korake kako bi se osigurala pravda za žrtve ovih strašnih događaja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading