STRAVIČAN NAPAD AJKULE: Turista ostao bez noge i ruke dok je plivao 10 metara od obale!

Autor:

Svet

26.04.2024

23:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Britanski turista napadnut od strane ajkule na Tobagu.

STRAVIČAN NAPAD AJKULE: Turista ostao bez noge i ruke dok je plivao 10 metara od obale!

Foto: pixabay.com

Britanski turista, 64-godišnji muškarac, nalazi se u teškom stanju nakon što ga je napala ajkula dok je plivao kod obala Tobaga. Incident se dogodio juče ujutro, kada je turista zadobio povrede leve ruke, leve butine i stomaka nakon što je ušao u vodu u blizini hotela Starfish na Karipskom ostrvu.

Napad ajkule

Prema svedocima, ajkula bik, koja je verovatno bila dugačka do tri metra i široka do dva metra, napala je turistu dok je bio udaljen oko 10 metara od obale. Povrede koje je turista pretrpeo uključivale su odsecanje leve ruke od lakta nadole, povrede leve butine i razderotinu na stomaku.

Trenutno stanje turiste

Turista se trenutno nalazi na intenzivnoj nezi u Opštoj bolnici Skarborou na Tobagu, gde mu se pruža neophodna medicinska pomoć.

Mere predostrožnosti

Kao mera predostrožnosti, javnost je obaveštena da je plaža Turtle/Kurlandski zaliv privremeno zatvorena, a sve aktivnosti u ovoj oblasti su u ovom trenutku strogo zabranjene. Ovo je učinjeno kako bi se sprečili dalji incidenti i zaštitila bezbednost posetilaca obale.

Svedoci su rekli da je žrtva bila u vodi samo do pojasa kada je ajkula napala. Drugi u blizini pokušali su da oteraju ajkulu. Stefani Rajt, iz Zapadnog Saseksa, rekla je: „Videli smo neke ljude na plaži i prvo sam mislila da je gospodin imao srčani zastoj i mislila sam da mu pomažu. A onda sam video nekoga kako trči dole sa peškirom, a onda sam videla kako leđno peraje izlazi iz vode i pomislila: 'O moj Bože, to je ajkula. Kako se ispostavilo, videla sam i rep iz vode, dok je plivala dalje".

BONUS VIDEO 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading