NI ON NE PRIZNAJE MEĐUNARODNI KRIVIČNI SUD! Netanjahu: Nema te presude koja će zaustaviti Izrael! EVO ŠTA JE REKAO O MOGUĆNOSTI DA BUDE UHAPŠEN!

Autor:

Svet

26.04.2024

23:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pretnja da se zarobe vojnici i zvaničnici jedine demokratije na Bliskom istoku i jedine jevrejske države na svetu je nečuvena, napisao je Netanjahu na platformi X.

NI ON NE PRIZNAJE MEĐUNARODNI KRIVIČNI SUD! Netanjahu: Nema te presude koja će zaustaviti Izrael! EVO ŠTA JE REKAO O MOGUĆNOSTI DA BUDE UHAPŠEN!

Foto: Tanjug/AP

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu izjavio je u petak da bilo kakva presuda Međunarodnog krivičnog suda (MKS) neće uticati na postupke Izraela.

Netanjahu je to izjavio u jeku medijskih navoda u Izraelu, koji ukazuju na mogućnost da MKS izda međunarodne naloge za njegovo hapšenje.

- Pretnja da se zarobe vojnici i zvaničnici jedine demokratije na Bliskom istoku i jedine jevrejske države na svetu je nečuvena - napisao je Netanjahu na platformi X.

Naglasio je da će Izrael nastaviti svoj rat i da pod njegovim vodstvom "nikada neće prihvatiti bilo kakav pokušaj MKS-a da potkopa njegovo inherentno pravo na samoodbranu".

Međutim, do sada nije napravljen nikakav pomak u jeku međusobnih optužbi za neuspeh u postizanju razmene zarobljenika i prekida vatre u Gazi.

Izrael je pokrenuo ofanzivu na Pojas Gaze od prekograničnog napada palestinske grupe Hamas 7. oktobra. Od tada je u enklavi ubijeno više od 34.350 Palestinaca. Izraelski rat je gurnuo 85 posto stanovništva Pojasa Gaze u interno raseljene uz akutnu nestašicu hrane, čiste vode i lekova, dok je 60 posto infrastrukture enklave oštećeno ili uništeno, podaci su Ujedinjenih nacija.

Izrael je pred Međunarodnim sudom pravde optužen za genocid. Privremenom presudom u januaru Tel Avivu je naloženo da zaustavi genocidna dela i preduzme mere kako bi se osiguralo pružanje humanitarne pomoći civilima u Gazi.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading