ZAPUCALI NA NJIH IZ VOZILA: Izraelci ubili dvojicu Palestinaca na Zapadnoj obali, jedna stvar u incidentu nikom nije jasna

Autor:

Svet

27.04.2024

09:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nasilje je u porastu na Zapadnoj obali nakon što su 7. oktobra prošle godine počeli sukobi Izraela i palestinske militantne grupe Hamas u Pojasu Gaze

ZAPUCALI NA NJIH IZ VOZILA: Izraelci ubili dvojicu Palestinaca na Zapadnoj obali, jedna stvar u incidentu nikom nije jasna

Foto: X/Tedros Adhanom Ghebreyesus/Printscreen

Izraelski vojnici ubili su dvojicu naoružanih Palestinaca koji su otvorili vatru na njih iz vozila u blizini grada Dženina na okupiranoj Zapadnoj obali, saopštila je danas izraelska vojska.

Zvanična palestinska novinska agencija Wafa javila je da su bezbednosni zvaničnici potvrdili da su poginula dva Palestinca, a da je palestinsko ministarstvo zdravlja saopštilo da su dva Palestinca ranjena.

Vojska je objavila fotografiju na kojoj se vide dve automatske puške, a za koje navodi da su ih koristili naoružani Palestinci u napadu na vojnu ispostavu u blizini palestinskog grada Dženin, prenosi Rojters.

Sve u svemu, ni među Palestincima očito i dalje nije jasno šta se ovde dogodilo i da li su zaista ubijena dva pripadnika ovog naroda.

Nasilje je u porastu na Zapadnoj obali nakon što su 7. oktobra prošle godine počeli sukobi Izraela i palestinske militantne grupe Hamas u Pojasu Gaze.

Četiri radnika iz Jemena poginula su u napadu dronom na gasno polje na severu Iraka, u regionu Kurdistana, saopštio je savetnik premijera tog regiona.

On je Rojters rekao da je nakon napada obustavljena proizvodnja na gasnom polju Kor Mor.

Zbog napada dronom na gasno polje Kor Mor prekinuto je snabdevanje elektrana gasom, što je dovelo do smanjenja isporuka električne energije, saopštilo je regionalno odeljenje Ministarstva energetike.

Niko za sada nije preuzeo odgovornost za napad na gasno polje.

Kad smo kod Bliskog istoka, ministar spoljnih poslova Irana Hosein Amir-Abdolahjan izjavio je da će posada zaplenjenog broda MSC Aries, koji je plovio pod portugalskom zastavom, a koji je povezan sa Izraelom, biti oslobođena, javili su danas iranski mediji.

Kako se navodi, Amir-Abdolahjan je u telefonskom razgovoru sa šefom portugalske diplomatije Paulom Randželom rekao da Iran želi da oslobodi posadu zaplenjenog broda jer smatra da je to humanitarno pitanje, prenosi Rojters.

Amir-Abdolahjan je naveo da će posada biti predata ambasadorima njihovih zemalja u Teheranu, ne navodeći tačan datum kada će se to dogoditi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading