NACIJA ŠOKIRANA SAZNANJEM! Evo gde će princ Hari odsesti sledećeg meseca po povratku u Ujedinjeno kraljevstvo!

Autor:

Svet

28.04.2024

19:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovo će biti prvi put da će Hari posetiti Veliku Britaniju od februara, kada je došao nakon što je obelodanjena dijagnoza kralja Čarlsa.

NACIJA ŠOKIRANA SAZNANJEM! Evo gde će princ Hari odsesti sledećeg meseca po povratku u Ujedinjeno kraljevstvo!

Foto: Tanjug/AP

Princ Hari će se vratiti u Veliku Britaniju sledećeg meseca kako bi proslavio desetogodišnjicu Invictus Igara, iako još nije potvrđeno da li će boraviti u kraljevskom rezidencijalnom kompleksu.

Vojvoda od Saseksa, koji je zajedno sa suprugom Megan Markl napustio kraljevsku porodicu 2020. godine, prisustvovaće službi zahvalnosti u katedrali Svetog Pavla 8. maja, koja će obeležiti desetu godišnjicu Igara namenjenih povređenim pripadnicima vojske. Ovo će biti prvi put da će Hari posetiti Veliku Britaniju od februara, kada je došao nakon što je obelodanjena dijagnoza kralja Čarlsa. Tada je boravio u zemlji svega 25 sati, a navodno je sa kraljem proveo samo 30 minuta u kratkom, ali verovatno njihovom prvom pravom privatnom razgovoru u poslednjih 15 meseci, prenosi Mirror.


Privremeni smeštaj

Iako kraljevska porodica raspolaže luksuznim nekretninama u Londonu, princ Hari je odlučio da boravi u hotelu tokom svog kratkog boravka. Ista situacija se desila i kada je bio u Londonu u septembru prošle godine, a verovatno će i ovog puta izabrati hotel umesto kraljevskog rezidencijalnog kompleksa. Iako tačno ime hotela nije poznato, veruje se da je reč o hotelu Goring, gde su sobe dostupne po ceni od oko 8.000 funti po noći.

Princ Hari - bez krova nad glavom

Hari faktički nema stalno mesto boravka kada poseti svoju rodnu zemlju Veliku Britaniju, nakon što je prošle godine izbačen iz Frogmore Cottage-a, navodno mu je tada bilo uskraćeno i odobrenje za boravak tokom posete. Međutim, veruje se da mu stoje na raspolaganju sobe u Bakingemskoj palati, Klerens Hausu, Kensingtonskoj palati i dvorcu Vindzor ukoliko poželi da ih koristi. Takođe, veruje se da Hari neće putovati u Veliku Britaniju sa suprugom Megan Markl, već će putovati sam.

Megan Markl ostaje kod kuće

Zvanično saopštenje Invictus Igara ne pominje Megan, iako je ona u prošlosti učestvovala u događajima vezanim za ovu humanitarnu manifestaciju. Umesto toga, Megan će najverovatnije ostati kod kuće u Montecitu, Kalifornija, sa njihovo dvoje dece - ćerkom Lilibet i sinom Archiejem, koji će napuniti pet godina samo dva dana pre Harijeve posete Velikoj Britaniji.

Sigurnosne brige

Nakon što je izgubio bitku za obezbeđenje od strane Ministarstva unutrašnjih poslova ranije ove godine, postojale su spekulacije da bi Hari mogao da se pojavi na službi zahvalnosti putem video veze ili sa snimljenom porukom, umesto da lično prisustvuje događaju, zbog briga za svoju bezbednost u Velikoj Britaniji. Međutim, bivši šef kraljevske zaštite Dai Dejvis ekskluzivno je izjavio za Mirror da uprkos sigurnosnim brigama, Hari će ipak vratiti u Veliku Britaniju. On je objasnio: "Njegova odlučnost je jasna, a njegov šef zaštite izgleda da je bivši narednik u kraljevskoj zaštiti i očigledno je visoko obučen. Druga stvar je da čak i ako nema naoružano obezbeđenje, dobiće strukturu veze koja ide uz to."

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading