PRVI PUT UPOTREBLJENO TAJNO ORUŽJE ZA ODBRANU CELOG ČOVEČANSTVA! RAT SVETOVA: Amerika ispalila rakete protiv NLO

Autor:

Svet

01.05.2024

01:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U borbi je proveren sistem SM-3, namenjen za rušenje ciljeva u termosferi, na visinama do 300 kilometara

PRVI PUT UPOTREBLJENO TAJNO ORUŽJE ZA ODBRANU CELOG ČOVEČANSTVA! RAT SVETOVA: Amerika ispalila rakete protiv NLO

Foto: Profimedia, Wikipedia

Amerika je prvi put u borbi upotrebila rakete SM-3, saopštio je američki Pomorski institut. Ovo oružje namenjeno je za obaranje ciljeva u pojasu termosfere, na ekstremnim visinama do 300 kilometara odakle mogu da dolete samo NLO.


Ovu informaciju potvrdila su i dva službenika iz Ministarstva odbrane koja su navela da je efikasnost SM-3 proverena u borbenoj situaciji 14. aprila, kad su Amerikanci pomogli Izraelu da se odbrani od masovnog raketnog napada iz Irana.


NAJBOLJE POSADE


Pomorski institut naveo je da su rakete SM-3 ispaljene s dva razarača klase "Arli Burk", čije su se posade već dokazale u obaranju projektila koje su lansirali jemenski Huti iznad Crvenog mora. Ova dva broda su lansirala između sedam projektila SM-3 da presretnu iranske balističke rakete usmerene ka Izraelu, a najmanje tri su oborile.


- Sama činjenica da su rakete SM-3 prvi put upotrebljene u borbi ukazuje da su Iranci u napadu koristili balističke rakete dometa do 3.000 kilometara - kaže analitičar Kris Karlson.


Pritom su korišćeni lansirni sistemi "Egis", modifikovani za praćenje i ciljanje balističkih projektila, pri čemu je ključna uloga dodeljena radaru SPI-1D. Balistički projektili izlaze iz najgušćeg sloja atmosfere do visine od 11 kilometara i potom vertikalno padaju na cilj. Specijalizovani vojni portal The War zone, koji je objavio da je američka vojska koristila rakete SM-3 u odbrani Izraela, navodi da je domet ovog oružja toliki da može da pogodi i interkontinentalne balističke rakete. Međutim, SM-3 može da obara i ciljeve daleko iznad visine leta balističkih projektila, tamo gde zalaze samo kosmonauti i NLO.


OBARANJE USA-193


Američka vojska je to dokazala eksperimentom iz 2008, kad je SM-3 lansiran s krstarice "Lake Erie" u Tihom okeanu i tri minuta kasnije pogodio izviđački satelit USA-193, koji se na visini od 247 kilometara kretao brzinom od 27.300 kilometara na sat, što su performansi koje su prijavili američki piloti nakon susreta sa NLO. Amerikanci su oborili satelit samo još jednom, 1985. godine, a drugi test bio je posledica potrebe da se proveri efikasnost nakon nekoliko modernizacija ove basnoslovno skupe rakete, koja košta oko 24 miliona dolara po komadu. Upravo je to bio razlog što ih je proizvedeno samo 638.


Japanci kupili odbranu od vanzemaljaca


Rakete SM-3, osim Amerike, koriste Južna Koreja i Japan, zemlja u kojoj je uočeno najviše NLO od 1996. U oblasti između Nagasakija i Hirošime, gde su SAD bacile atomske bombe 1945, nalazi se Lino, koji nazivaju "NLO gradom". Samo prošle godine tu je zabeleženo 494 viđenja NLO i neobjašnjivih fenomena kojima je posvećen lokalni muzej, a gotovo svi su leteli iznad kupaste planine iznad grada.



Isključivali atomske bojeve glave u Montani


Razvoj SM-3 započet je nakon perioda kad su otkazivale nuklearne bojeve glave na američkim raketama. Američki časopis Popularna mehanika naveo je da su američke vazduhoplovne snage tad zaključile da je nuklearke ometao NLO. Pritom se navodi svedočenje pred Kongresom SAD penzionisanog oficira Roberta Salasa da je narandžasti leteći disk isključio 10 bojevih glava u vazduhoplovnoj bazi "Malmstrom", u Montani 1967. Pukovnik dr Robert Džejkobs je posvedočio da je za vazduhoplovstvo SAD snimio NLO, koji je ispalio lažni projektil, kakav se obično koristi kao meta za gađanje.

BONUS VIDEO

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading