TRAMP UDARIO NA RUSIJU: SAD uvele sankcije ruskim oligarsima i vladinim zvaničnicima!

Autor: Tanjug

Svet

06.04.2018

13:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Trampova administracija uvela je dodatne sankcije protiv sedam ruskih oligarha koji imaju veze sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom preko 12 kompanija koje su u njihovom vlasništvu ili koje kontrolišu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Novi napad!

Nove mere objavilo je danas Ministarstvo finansija i njima je obuhvaćeno i 17 zvaničnika ruske Vlade i ruska državna kompanija za trgovinu oružjem Rosoboroneksport, koja ima dugogodišnje veze sa Sirijom i svojom podružnicom, Bankom ruske finansijske korporacije, prenosi CNN.

- Ruski oligarsi i elita koja profitira iz koruptivnog sistema više neće biti izuzeta od posledica destabilizirajućih aktivnosti njihove vlade - rekao je američki ministar finansija Stiven Mnučin.

Među oligarsima koji su pogođeni najnovijim sankcijama je muž Putinove ćerke Kiril Šamalov, biznismen Oleg Deripaska koji je pod istragom zbog pranja novca i Sulejman Kerimov koji je navodno preneo milione evra u Francusku u koferima.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Kako se navodi, najnovije sankcije su poslednji potez SAD protiv Rusije, a nakon trovanja bivšeg ruskog špijuna Sergeja Skripalja i njegove ćerke u Engleskoj za šta Britanija optužuje Rusiju, navodnog mešanja u američke predsedničke izbore 2016. godine i sajber napada, koji su opisani kao "najrazorniji u istoriji".

CNN navodi i da je Trampova administracija pod pritiskom Kongresa da tako postupa kako bi ispunila zahteve prema zakonu o sankcijama koje je prošle godine doneo Kongres, da bi kaznio Rusiju zbog mesanja u američke izbore.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading