(FOTO) JEZIVA ISPOVEST STANARKE: Požar u Trampovom tornju je podsetio na 11. septembar - oprostila sam se od sina!

Autor: Tanjug

Svet

08.04.2018

09:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U požaru koji je u subotu izbio na 50. spratu "Trampovog tornja" stradao je muškarac, dok je gust crni dim izbijao iz nebodera u kojem je i sedište "Trampove organizacije", kompanije u vlasništvu predsednika SAD Donalda Trampa.

RepublikaFoto: pixabay.com
Trampov toranj

AP prenosi izjave neke od stanara zgrade, na čijem 26. spratu se nalazi sedište Trampove kompanije, da ih niko nije obavestio da treba da se evakuišu zbog požara.

Jedna od stanara, 76-godišnja Lalita Mason, opisala je ono što je proživela "veoma, veoma zastrašujućim iskustvom". Ona je "Njujork tajmsu" ispričala da nije dobila nikakvo obaveštenje da treba da napusti stan, a kada je potom pozvala recepciju, niko se nije javljao na telefon.

- Kada sam pogledala televizor, pomislila sam da smo gotovi - rekla je Masonova, koja sa 79-godišnjim suprugom, obolelim od Parkinsonove bolesti, živi na 36. spratu "Trampovog tornja". 

RepublikaFoto: pixabay.com

Ona je kazala da je tada počela da se moli, pošto je mislila da je to kraj.

- Pozvala sam najstarijeg sina da se oprostimo pošto je napolju svašta padalo pored prozora i podsetilo me je na (teroristički napad na SAD) 11. septembra (2001. godine) - navela je stanarka.

AP navodi da je komesar njujorške vatrogasne službe Danijel Nigro izjavio da uzrok požara još uvek poznat, ali da je stan "bukvalno ceo goreo" kada su vatrogasci tu stigli u popodnevnim časovima.

- Bio je to veoma težak požar, kao što možete da zamislite. Stan je poprilično veliki - kazao je Nigro novinarima ispred nebodera koji se nalazi na Menhetnu.

RepublikaFoto: pixabay.com

Navodi se da je žrtva požara 67-godišnji Tod Brasner koji je preminuo u bolnici, a AP je došao do podataka da je Brasner bio trgovac umetničkim delima koji je stan u "Trampovom tornju" kupio 1996. godine.

Američki predsednik, koji je u vreme požara bio u Vašingtonu, oglasio se na Tviteru ubrzo nakon objavljivanja vesti o izbijanju vatre.

- Požar u ''Trampovom tornju'' je ugašen. Veoma ograničen (veoma dobro izgrađeno). Vatrogasci (i žene vatrogasci) su obavili sjajan posao. HVALA VAM! - naveo je Tramp na ovoj društvenoj mreži.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading