PLJUVALI, PA SAD LIŽU! BESNI PAS: Nemamo dokaze da su u Siriji korišćeni sarin ili hlor

Autor: sputniknews.com, Republika

Svet

12.04.2018

15:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar odbrane SAD Džejms Matis izjavio je da Pentagon nema dokaza da je u sirijskoj Dumi upotrebljen sarin ili hlor.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Spustio loptu: Džejms Matis

Matis je danas pred Kongresom rekao da američka vojska nema dokaza da ni sarin ni hlor nisu upotrebljeni u navodnom hemijskom napadu u sirijskoj Dumi i dodao da je jedini dokaz Pentagona da se ovaj incident desio došao sa društvenih mreža i izveštaja medija.

- Bilo je nekoliko ovih napada. U mnogim slučajevima, znate, mi nemamo trupe, nismo angažovani tamo na terenu, tako da ne mogu da vam kažem da imamo dokaze, iako smo imali dosta pokazatelja iz medija i društvenih mreža da su upotrebljeni hlor ili sarin - odgovorio je Matis na pitanje o navodnom napadu na sirijski grad Duma.

On je dodao da veruje da se u Siriji dogodio hemijski napad i da SAD žele inspektore na zemlji koji bi sakupili dokaze.

- Tragamo za stvarnim dokazima - rekao je Matis na saslušanju u Kongresu i upozorio da je jedan od prioriteta za američki napad sprečavanje eksalacije rata u zemlji.


SAD ne nameravaju da se mešaju u građanski rat u Siriji. Cilj američkog prisustva tamo je pobeda nad DAEŠ-om, istakao je Matis. 

- Prethodna i sadašnja administracija su jasno stavile do znanja da je naš cilj u Siriji pobeda nad DAEŠ-om, nećemo se mešati u građanski rat - rekao je šef Pentagona.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading