(FOTO) OVO SU FRANCUSKI BORBENI AVIONI KOJI SU IZVRŠILI NAPAD NA SIRIJU

Autor: Republika

Svet

14.04.2018

07:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Američki predsednik Donald Tramp naredio je napade na Siriju, Odmah zatim, počela je zajednička akcija SAD, Velike Britanije i Francuske.

RepublikaFoto: Tanjug/French Defense Ministry/ECPAD via AP
Priprema pred napad u istočnoj Francuskoj

Nekoliko minuta pre napada Francuske na Siriju, snimljeni su borbeni avioni kako se pripremaju za vazdušni napad. 

Kako su objavile vlasti u Siriji, SAD, Francuska i Engleska su ispalile preko 100 projektila na područje Damaska i okoline. 

Francuski predsednik Emanuel Makron saopštio je da je napade na Siriju naredio jer su desetine muškaraca, žena i dece "masakrirani hemijskim oružjem za šta je nesumnjivo odgovorna sirijska vlada", istakavši da je "pređena crvena linija koju je Francuska postavila u maju 2017. godine".

 

- U subotu 7. aprila 2018, u Dumi su desetine muškaraca, žena i dece masakrirani hemijskim oružjem čime je u potpunosti prekršeno međunarodno pravo kao i rezolucije Saveta bezbednosti UN - navodi se u noćašnjem saopštenju.

Predsednik je, kako se obrazlaže, zbog toga naložio francuskim oružanim snagama da noćas intervenišu, u okviru međunarodne operacije u koaliciji sa SAD i Britanijom, usmerene protiv "tajnog hemijskog arsenala sirijske vlade".

"Naš odgoovr je bio ograničen na kapacitete sirijskog režima koje omogućuju proizvodnju i upotrebu hemijskog oružja", ističe se u saopštenju.

Britanska premijerka Tereza Mej saopštila je noćas da je dala naređenje britanskim snagama da izvedu precizne raketne udare na Siriju kako bi se uništilo njihovo hemijsko oružje, ističući da vojna akcija nije imala alternativu.


Mej je navela da se raketni udari izvode tako da na minimum budu svedeni bilo kakvi civilni gubici i da to nije pokušaj promene sirijske vlade, javio je Rojters.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Marija

14.04.2018 07:31

Nastavak Milosrdnog andjela, uigrana koalicija na delu. Neka im Bog da pameti ili neka uzme i ovo malo sto imaju.