SIRIJA: Za obnovu ekonomije trebaće 400 MILIJARDI dolara!

Autor: Tanjug

Svet

15.04.2018

10:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sirijski predsednik Bašar al Asad izjavio je da će za obnovu ekonomije te države, u kojoj se ratuje već sedam godina, biti neophodno 400 milijardi dolara, javlja Tas s pozivajući se na zvaničnika ruske Dume, Dmitrija Sabljina.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Teška ekonomska situacija

- Važno pitanje je oporavak infrastrukture. To neće koštati manje od 400 milijardi dolara i za to će biti potrebno od 10 do 15 godina - citirao je Sabljin Asada.

Sabljin je šef ruske delegacije koja se danas sastala sa Asadom u Damasku i koordinator grupe ruske Dume koja se bavi odnosima sa sirijskim parlamentom, navodi agencija.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Asad je, prema njegovim rečima, naglasio da ne očekuje da zapadne kompanije nafte i gasa rade u njegovoj državi.

- Mi ne očekujemo zapadne kompanije ovde, posebno u sferi nafte i gasa. O tome sam pričao sa (ruskim) predsednikom (Vladimirom) Putinom u Sočiju. Mi želimo da ovde rade ruske kompanije i očekujemo brz napredak - citirao ga je Sabljin.

Agencija je prenela da je sirijski predsednik ponovio da su raketni napadi Zapada na Siriju bili akt agresije.

RepublikaFoto: twitter.com/arturaskerelis

Ruski poslanici sastali su se sa Asadom dan nakon što su u noći između petka i subote SAD, Britanija i Francuska izvršile zajedničke vazdušne udare na Siriju zbog navodnog hemijskog napada na civile u Dumi 7. aprila u kojem je najmanje 40 ljudi poginulo.

Tas s je preneo da su ruske diplomate navele da je Asad bio "dobro raspoložen" i da je pohvalio protiv vazdušne sisteme iz ŠSR-a koje je Sirija koristila kako bi se odbranila od napada Zapada.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading