ŠAMAR U LICE ZAPADU! Zeman: Pametan napravi grešku jednom, A DEBIL VIŠE PUTA!

Autor: sputniknews.com, Republika

Svet

16.04.2018

08:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zapad je potpuno promenio Bliski istok ušavši u Irak, Libiju i sada u Siriju, rekao je predsednik Češke Miloš Zeman na državnom radiju F1

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Zeman bez dlake na jeziku

Češki predsednik je naveo da su zapadne države ušle u Irak pod izgovorom da država ima oružje za masovno uništenje koje nije pronađeno. Vojna operacija je izazvala mnogobrojne žrtve.

Zeman je naglasio da Zapad nije izvukao nikakve zaključke i umešao se u unutrašnje stvari Libije. Sada u toj zemlji nema Vlade i preko njene teritorije idu hiljade migranata u pravcu Evrope.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Zatim su zapadne države ušle u Siriju, gde se vlada Bašara el Asada se bori protiv islamskih ekstremista. Zeman je naveo da je sirijska vojska saterala u ćorsokak teroriste i u zemlju su počele da se vraćaju izbeglice, ali menjanje "usporava ovu tendenciju".

- Inteligentan čovek napravi jednu grešku i ne ponavlja je više. Čovek sa niskim koeficijentom inteligencije, to jest debil, pravi dve greške jednu za drugom. A šta reći za one koji prave istu grešku tri puta? Kako se u programu ne bih loše izražavao, bolje da ne kažem ništa. Najmekše je reči - to je glupost - rekao je Zeman.

Istovremeno, on je kritikovao i vršioca dužnosti češkog premijera Andreja Babiša jer je izjavio da su ti napadi bili neizbežni zbog navodnog napada na civile hemijskim oružjem.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading