AMERI PRETE ERDOGANU: Ako kupiš S-400, SLEDE SANKCIJE

Autor: blic.rs, Republika

Svet

19.04.2018

22:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

SAD bi mogle da uvedu sankcije Turskoj ukoliko nastavi sa sprovođenjem planova da od Rusije kupi sisteme vazdušne odbrane S-400, izjavio je pomoćnik državnog sekretara SAD Ves Mičel.

RepublikaFoto: Public
Foto: Ilustracija

On je rekao da bi sankcije Turskoj mogle da utiču i na učešće Ankare u programu "F-35".

Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg izjavio je da je odluka Turske da kupi ruski sistem S-400 nacionalna odluka te države.

Stoltenberg je dodao da NATO veruje da bi dobijena oružja trebalo da budu integrisana u Sistem vazdušne odbrane Alijanse, što će biti teško učiniti sa S-400, preneo je "Sputnjik".

Pitanje turske odluke o kupovini S-400 od Rusije izazvalo je tenzije pred uvođenje novih antiruskih sankcija, koje je Vašington ranije danas uveo za 38 osoba i pravnih lica.

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan je na zajedničkoj konferenciji sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinim u utorak, 17. aprila, izjavio da su Ankara i Moskva postigle dogovor o isporuci S-400 i da je to pitanje zatvoreno.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading