Dečak s autizmom izgradio najveću repliku Titanika od Lego kockica!

Autor:

Svet

22.04.2018

06:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najveću repliku čuvenog broda Titanik, sastavljenu od Lego kockica, desetogodišnji dečak s autizmom gradio je skoro 11 meseci, više od 700 sati. Njegovo delo će biti premijerno izloženo u muzeju Titanik u Tenesiju.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Titanik, Ilustracija

Karl Bigizo izgradio je Titanik od 56.000 Lego kockica. Njegova replika duga je sedam metara, a visoka 1,5 metara. Mladi Islanđanin seća se kako je već s pet godina uživao u igranju s Lego kockicama.

- Igrao sam se satima. Nekad sam gradio poznate građevine, a nekad sam izmišljao neke svoje - kaže Karl.

Kako su godine prolazile, on je postao opsednut vozovima, sve dok jednom nije otišao na pecanje s dedom Ludikom, kada se u njemu probudio interes za brodovima. Dok je napunio deset godina, znao je gotovo sve što se moglo znati o Titaniku.

RepublikaFoto: pixabay.com
Dečak sklopio ogromni Titanik, Ilustracija

- Kada sam putovao s mamom u Legolend u Danskoj, video sam neverovatne modele poznatih kuća, aviona, lokacija i brodova. Tada sam počeo da razmišljam kako i ja želim da napravim svoj Lego model - otkriva dečak koji je zaista i uspeo u svojoj nameri.

Karl je uz pomoć prijatelja i porodice skupio novac za kupovinu Lego kockica. Kaže kako je gradeći Titanik uspeo da prihvati svoj autizam. Pre nego što je započeo svoj projekat, imao je poteškoće s komunikacijom, što ga je činilo nesrećnim i usamljenim. Danas ima dovoljno samopouzdanja da sam daje intervjue o svom dostignuću.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading