OPOZICIJA UDRUŽILA SNAGE PROTIV ERDOGANA!

Autor: Tanjug

Svet

02.05.2018

11:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Turska najveća opoziciona Republikanska Narodna partija i tri opozicione partije postigle su sporazum da zajedno izađu na parlamentarne izbore 24. juna.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Redžep Tajip Erdogan

Zvaninčnik turske opozicije, koji nije želeo da bude imenovan, rekao je Rojtersu da će zvanični sporazum između Republikanske narodne partije, Božije partije, Islamističke Saadet partije i Demokratske partije formalno biti najavljen na konferenciji za novinare u četvrtak.

Sporazum će omogućiti manjim opozicioniom strankama da uđu u parlament s obzirom da je za to potrebno najmanje 10 odsto glasova.

Vladajuća Stranka pravde i razvoja (AK) predsednika Turske Redžepa Tajipa Erdogana formirala je savez sa Partijom nacionalističkog pokreta (MHP). 

Erdogan je osvojio vlast na oko desetak prethodnih izbora i dominira političkom scenom od kada je njegova partija došla na vlast 2002. godine, navela je britanska novinska agencija.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading