Iran: Evropske zemlje nemoćne da spasu nuklearni sporazum

Autor: Tanjug, Republika

Svet

10.05.2018

08:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Evropske zemlje nemoćne su da spasu nuklearni sporazum sa Iranom, nakon odluke SAD da se iz njega povuku, izjavio je zamenik šefa elitne iranske Revolucionarne garde, brigadni general Husein Salami.

RepublikaFoto: Tanjug
Teheran

- Evropa ne može nezavisno da se ponaša u vezi nuklearnog sporazuma" - rekao je on povodom najava Velike Britanije, Francuske i Nemačke da će ostati privržene sporazumu, prenosi Rojters.

- Iranski neprijatelji ne traže vojnu konfrontaciju, oni žele da pritiskaju našu zemlju ekonomskom izolacijom. Otpor je jedini način da se suprotstavimo ovim neprijateljima, ne diplomatijom - rekao je Salami.

Iranski predsednik Hasan Rohani izjavio je u utorak da će Iran ostati veran sporazumu iz 2015. godine, uprkos odluci američkog predsednika Donalda Trampa da ga napusti, i dodao da Evropa ima "ograničene mogućnosti" da zaštiti taj sporazum.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading