PREOKRET: Pudždemon više ne želi da bude LIDER KATALONIJE!

Autor: Tanjug

Svet

11.05.2018

08:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bivši katalonski lider, Karles Puđdemon objavio je da odustaje od povratka na dužnost katalonskog predsednika i predložio za svog naslednika Kima Tora (55), koji je nov u politici.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Odustao, pa predlaže zamenika

- Predlažemo katalonskog poslanika Kima Tora za predsednika pokrajinske vlade - rekao je Puđdemon u videosnimku i predložio da parlament ovih dana potvrdi kandidaturu ovog pravnika i novinara.

Španska vlada je u sredu sprečila ponovni izbor bivšeg katalonskog predsednika tražeći da predlože novog kandidata ako žele da sastave vladu.

Vlada je podnela zahtev Ustavnom sudu da poništi zakon koji je prošle nedelje doneo katalonski parlament,  a trebao je da omogući da se Puđdemon izabere za predsednika u odsustvu.

Puđdemon je u Nemačkoj gde čeka odluku suda o eventualnom izručenju Španiji koja želi da mu sudi za "pobunu" i "proneveru". Parlament treba da glasa o Torovoj kandidaturi početkom sledeće nedelje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading