ČESI TVRDE: Skripalj tajno posećivao Prag 2012. godine

Autor: Tanjug

Svet

13.05.2018

22:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bivši dvostruki špijun Sergej Skripalj tajno je posećivao Prag 2012. godine i sastajao se sa službenicima češke obaveštajne službe, objavio je češki portal Rispekt, prenosi Tas s.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Sergej Skripalj

- Skripalj je najmanje jednom posetio Prag 2012. godine, a uprkos činjenici da su to bile kratka posete, njegov put je bio koristan za lokalnu obaveštajnu službu. Predstavnici češke obaveštajne službe sastali su se najmanje jednom sa njim i u Velikoj Britaniji - tvrdi češki portal.

Nakon što se preselio u Veliku Britaniju, Skripalj je sarađivao sa britanskom obaveštajnom službom MI-6 kako bi razotkrio rusku mrežu agenata (u zapadnim zemljama), piše češki list i navidi da se sastajao sa predstavnicima obaveštajnih službi zemalja partnera Velike Britanije, uključujući i Češku.

Portal, međutim, tvrdi da nedavno trovanje Sergeja Skripalja i njegove ćerke nije povezano sa njegovom posetom Pragu.

Skripalj i njegova ćerka pronađeni su 4. marta u Salsberiju u južnoj Engleskoj, bez svesti i kasnije je utvrđeno da su otrovani nervnim agensom novičokom.

London je za njihovo trovanje optužio Rusiju, a Organizacija za zabranu hemijskog oružja potvrdila je da su oni otrovani tim agensom, ali ne i njegovo poreklo.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading