PUTINOVI HAKERI RUŠE PLENKOVIĆA

Autor:

Svet

20.05.2018

17:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ruski predsednik Vladimir Putin servirao je hladnu osvetu hrvatskom premijeru Adreju Plenkoviću, tako što su, prema pisanju zagrebačkih medija, ruski kompjuterski stručnjaci umešali svoje prste u otkrivanje tajne prepiske o rasparčavanju "Agrokora". Šef Kremlja, pišu mediji, ne gleda sa simpatijama na Plenkovićevu vladu još od njegove posete Ukrajini na početku svog mandata, kada je Kijevu svesrdno predlagao hrvatski model rešavanja etničkih sukoba, koji se, podsećaju mediji, završio etničkim čišćenjem Srba iz Krajine u operaciji "Oluja".

RepublikaFoto: Tanjug/L. S. DOMINIĆ/AP
Vladimir Putin nije oduševljen Plenkovićem

- Moskva i predsednik Putin nisu oduševljeni hrvatskim premijerom Plenkovićem zbog njegove podrške ukrajinskim pretenzijama prema Rusiji, ali su besni i zbog toga što su u početku ostali van pregovaračkog stola u slučaju "Agrokor" - pišu mediji i dodaju da ovo nije prvi napad ruskih hakera na Hrvatske institucije.

Naime, sumnje da je afera "hotmejl" režirana u Kremlju potekle su nakon nedavnog sajber upada ruskih stručnjaka u sistem hrvatskog ministarstva spoljnih poslova, a do danas se nije saznalo do kakvih su podataka oni tada došli jer hrvatske bezbednosne strukture takve informacije drže u strogoj tajnosti.

Mediji: Moskva i predsednik Putin nisu oduševljeni hrvatskim premijerom Plenkovićem zbog njegove podrške ukrajinskim pretenzijama prema Rusiji

- Hrvatske službe napravile su veliki propust i pokušavaju na sve načine da prikriju takvu blamažu - tvrde analitičari i upozoravaju da će informacije i dalje curiti u javnost, i da je ovo tek početak, podsećajući da bi i neke SMS poruke mogle da budu posebno pogubne po Plenkovićevu vladu.

Ruski hakeri strah i trepet

- 2014. Rusi su ukrali oko 500 miliona Jahu naloga
- iste godine ukrali su podatke sa oko 160 miliona američkih kreditnih kartica
- 2016. je čak 75 procenata svih sajber napada u svetu dolazilo iz Rusije

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading