PUTIN ČESTITAO MADURU: Nastaviti jačanje partnerstva Venecuele i Rusije

Autor: Tanjug

Svet

21.05.2018

19:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ruski predsednik Vladimir Putin čestitao je reizbor venecuelanskom predsedniku Nikolasu Maduru. Putin je poželeo Maduru "uspeh" u prevazilaženju ekonomskih izazova, ali i pozvao na "nacionalni dijalog", budući da opozicija osporava izbore.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Vladimir Putin

Putin je u telegramu "poželeo Maduru dobro zdravlje i uspeh u rešavanju socijalnih i ekonomskih izazova s kojima se Venecuela suočava", navodi se u saopštenju Kremlja. Ruski lider je takođe pozvao na "održavanje nacionalnog dijaloga u interesu naroda Venecuele" i izrazio uverenje da će Maduro na čelu države "nastaviti jačanje strateškog partnerstva Venecuele i Rusije". 

Maduro je na izborima koje je opozicija bojkotovala osvojio 68 odsto glasova. 

SAD, Kanada, EU i više latinoameričkih zemalja su još pre izbora saopštile da neće priznati rezultate izbora. 

- Stvoren je opasan presedan, prema kome legitimitet izbornog procesa ne zavisi od stava međunarodnih posmatrača nego od unapred iznetih stavova nekih država. Jasno je da takav stav nosi ozbiljne dugoročne posledice - navelo je rusko ministarstvo spoljnih poslova, i založilo se za "dijalog i pomirenje na nacionalnom nivou" u Venecueli. 

Venecuela je prošle godine postigla sporazum s Rusijom o restrukturiranju duga.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading