SALVINI: Italiji trebaju novi izbori!

Autor: Tanjug

Svet

27.05.2018

19:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lider "Lige" Mateo Salvini izjavio je večeras da bi u Italiji trebalo da se održe novi opšti izbori, nakon što je mandatar Ðuzepe Konti vratio mandat predsedniku Italije Serđu Matareli.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Mateo Salvini

- Italijani su na prvom mestu, njihovo pravo da rade, budu bezbedni i srećni. Nedeljama radimo danonoćno kako bi smo formirali vladu koja štiti interese italijanskih građana. Međutim neko kaže NE (pod nečijim uticajem). Nikada više nećemo biti robovi, Italija nije kolonija - rekao je Salvini, prenosi Ansa.

Konte je vratio mandat Matareli, jer je italijanski predsednik odbio da imenuje Paola Savonu za ministra ekonomije, kojeg su predložili krajnje desničarska Liga i Pokret pet zvezdica. 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Nebojša

28.05.2018 11:11

Dokaz fašističko nacističkog duha EU gde se ne postuje volja naroda . Da se ovo dogodilo bilo gde sem u zapadnoj zemlji bio bi haos od izjava zapada. Setimo se nedavno Makedonije kada je Ivanov odbio da dodeli mandat kako je zapad reagovao. A sada različiti aršini. Oni ne zele da dopuste da oni koji imaju vecinu oforme vladu i predsednik Italije je zloupotrebio svoju duznost na najkriminalniji način. Uplasili su se Italijanskog blokiranja sankcija Rusiji i saradnji s Rusijom a izbore planiraju čak za kraj godine. Ali obice im se o glavu. Sada Italijani imaju priliku da jos vise glasaju za nacionalne stranke protiv nacisticko fašistički stranaka koje brane nacisticku tvorevinu Valtera Funka i Valtera Halštajna zvanu EU. Ko ne zna Funk je bio Hilerov ekonomski ideolog i koncept i organizaciju EU sa Nemačkom u centru je objavio 1940 i ona je 100% organizovana po tom modelu IV Rajha,a prvi predsednik Evropske komisije tj vlade EU je bio Valter Halštajn ideolog SS u III Rajhu. ITALIJA NIJE KOLONIJA NI BANANA DRŽAVA. Matarela se postavio sa stavom drzava to sam ja a volja gradana je nebitna.Matarela je klasična marioneta zapadnih centara moci. A ovo sebi dopušta lik koji je izabran u parlamentu i to od poraženih snaga na ovim izborima. Matarela hoće da dovede za premijera čoveka iz MMF pa je jasno odakle duva vetar. Mogerinijeva brani Matarelu jer je i ona postavljeno a ne izabrano lice pa brani privilegije pošto da se održavaju izbori nikada ne bi mogla primirisati u politiku a kamoli na funkciju koju ima.