Rusija za podelu KiM, ako je SR za to rešenje

Autor: Republika

Svet

30.05.2018

09:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ambasador Ruske Federacije u Beogradu, izjavio je da bu Rusija prihvatila podelu Kosova i Metohije ako Srbija bude smatrala da je to najbolje rešenje za nju.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Aleksandar Čepurin sa Aleksandrom Vučićem

To je Čepurin rekao za dnevnik "Alo" komentarišući izjavu šefa srpske diplomatije Ivice Dačića da bi i "Albanci pristali na podelu Kosova, kao i da je to i njima u interesu". 

- Mi poštujemo poziciju Srbije i ono rešenje, koje ona smatra da je najbolje za nju, mi ćemo podržati - rekao je Čepurin i dodao: 

- Do valjanog rešenja treba doći u dugom procesu dijaloga i ne vidim ništa što bismo morali preko kolena lomiti i brzo rešavati. 


Prema njegovim rečima Rusija će podržati svaku odluku Srbije. 

- I dalje važi parola: ''Što je dobro za Srbiju, dobro je i za Rusiju''. Za Moskvu je samo bitno da to rešenje koje se ponudi bude u interesu Srbije. Nemam sumnje da će Vlada Srbije, predsednik Vučić i ministar Dačić uraditi ono što je najbolje za zemlju - rekao je ruski ambasador. 

Čepurin tvrdi da će i pored unutrašnjih promena koje se dešavaju u Rusiji, Srbija i dalje imati dobrog partnera u Kremlju. 

- Rusija se menja u unutrašnjoj sferi, ali veze sa Srbijom i dalje ostaju čvrste. Očekujem da će saradnja dve zemlje biti mnogo bolja i jača" rekao je, a na pitanje kako komentariše izjave zvaničnika iz Brisela, da će "Srbija kad-tad morati da okrene leđa Rusiji - odgovorio: 

"Nikada neće doći do toga".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (42)

Loading
MIKI

30.05.2018 10:08

Rusi su nasa braca i uvek su sa nama i u dobru i u zlu.

sale

30.05.2018 10:10

U interesu Srbije je da se pronadje trajno i kompromisno resenje za KiM.

Bojan

30.05.2018 10:11

Rusija će pristati na svako rešenje ako to prvo prihvati Srbija.

Dominka

30.05.2018 10:39

@Bojan - Jako je važno da imamo veliku silu kao što je Rusija kao zaleđinu u ovakvoj situaciji.