MISTERIJA: Zašto je Kimovo pismo Trampu toliko veliko?

Autor: Tanjug, Republika

Svet

02.06.2018

20:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Izaslanik severnokorejskog lidera Kim Džong una lično je uručio njegovo pismo američkom predsednikom Donaldu Trampu, čija sadržina nije poznata, a mediji pokušavaju da odgonentnu zašto je ono stavljeno u neobično veliku kovertu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Donald Tramp

Fotografija Trampa kako drži poveće pismo u društvu Kim Jong Čong, najvišeg severnokorejskog zvaničnika koji je u poslednjih 18 godina posetio Belu kuću, brzo se proširila društvenim mrežama koje su preplavile teorije o tome što se nalazi u pismu i šale zbog njegove veličine.

- Misli li Kim da Tramp deli njegovu sklonost raskošnim gestovima i grandioznim stvarima? Da li je nakon meseci uvreda i pretnji ratom Kim naučio da se na Trampa najbolje može uticati 'igrajući' na njegov ego kao što je to pokušao predsednik Južne Koreje Mun Džae In, kad je u aprilu rekao da zaslužuje Nobelovu nagradu za mir? - piše AP.

Niko van Severne Koreje verovatno ne zna pravi razlog za veličinu pisma, a moguće je i da Kim jednostavno tako voli.

Agencija podseća i da je Mun, koji se zalagao za održanje sastanka Trampa i Kima, u februaru tokom Olimpijade takođe primio pismo slične veličine u kojem je Kim izrazio želju za održavanje samita dve Koreje.

To pismo takođe je lično uručeno Munu, a donela ga je sestra severnokorejskog lidera.

Analitičari kažu da je slanje pisma deo nastojanja Severne Koreje da prezentira Kima kao legitimnog svetskog državnika koji je razuman i sposoban za pregovore o rešenjima i postizanje dogovora.

Američki predsednik rekao je, pošto je primio pismo, da je samit sa Kimom 12. juna u Singapuru ponovo izvestan.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading