KOSAČOV IZNEO STAV KREMLJA: Zadovoljni smo Konteovim izjavama o Rusiji

Autor: Tanjug

Svet

05.06.2018

16:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsedavajući Komiteta za spoljne poslove ruskog Senata Konstantin Kosačov izjavio je danas za Interfaks da je Moskva zadovoljna time što je premijer Italije Ðuzepe Konte objavio da njegova vlada želi da ukine sankcije Rusiji.

RepublikaFoto: youtube.com/Parovi TV HAPPY
Konstantin Kosačov 

Ansa prenosi da je Kosačov dodao da Rusija čeka da vidi da li Rim može da raskine s EU partnerima dogovor koji ima oko sankcija Moskvi.

Premijer Italije Konte ranije danas u parlamentu je izložio program nove vlade uoči večerašnjeg glasanja o poverenju njegovom kabinetu, pomenuvši da će se u domenu spoljne politike zalagati za "potvrdu pripadnosti" Italije NATO, ali i "reviziju sistema sankcija prema Rusiji".

"Korijere dela sera" navodi da će se večeras do 19.30 časova o Konteovoj vladi izjasniti italijanski Senat, a sutra popodne i donji dom parlamenta. 

List navodi da nova žuto-zelena vladajuća koalicija populističkog Pokreta pet zvezdica i antiimigrantske Lige ima većinu u oba parlamentarna doma.

Navodi se da je Konte kazao da se među prioritetima vladinog programa nalazi "promena koja će staviti tačku na biznis oko imigracije, koji se preterano uvećao pod plaštom lažne solidarnosti".

Konte je takođe naveo i da je "vreme da Italijani imaju pravo na minimalnu zaradu po satu, kako niko više ne bi bio iskorišćavan".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading