TRAMP NA TVITERU OTKRIO: Počeo sam zid

Autor: Tanjug, Republika

Svet

05.06.2018

16:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik SAD Donald Tramp objavio na Tviteru da je počela gradnja zida koji bi trebalo da spreči ilegalne ulaske Meksikanaca na teritoriju SAD.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Tekst potpisa

Tramp je tvitom odgovorio na optužbe u vezi s njegovom oštrom imigracionom politikom, koju mediji ilustruju uz pregršt fotografija dece među rešetkama privremenih pritvorskih jedinica.

- Odvajanje porodica na granici je posledica loših zakona demokrata. Zakoni o bezbednosti granice bi trebalo da se promeni, ali demokrate ne mogu da se saberu! Počeo sam zid - napisao je Tramp.

Kako prenosi b92.net, Tramp misli na sporni zid između Meksika i SAD, koji bi, prema njegovom planu, trebalo da zaustavi ilegalne ulaske Meksikanaca na teritoriju SAD. 


Američki predsednik je u nekoliko navrata pričao o važnosti tog zida, koji bi trebalo da spreči migrante da ulaze u Ameriku. 

Zvaničnici s druge strane zida, međutim, protive se Trampovoj ideji, a meksički predsednik Enrike Penja Nijeto poručio je Trampu da Meksikancima ne pada na pamet da plate taj zid.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading