TRAMP RUŠI MERKELOVU!

Autor:

Svet

06.06.2018

05:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Izaslanik američkog predsednika Donalda Trampa u Berlinu ambasador Ričard Grenel (51) za samo mesec dana otkad je postavljen na tu dužnost dvaput je žestoko uvredio Nemce, a najnovijim ispadom otkrio je da SAD imaju plan udara na temelje EU, pa i na nemačku kancelarku Angelu Merkel.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Donald Tramp i Angela Merkel

Naime, on je izjavio kako mu je zadatak da u Evropi utiče na jačanje konzervativnih antisistemskih snaga i podrži njihove vođe, što je shvaćeno kao namera da se napadnu nemački lideri, ali i lideri Unije. Zato je zvanični Berlin tražio objašnjenje od Vašingtona, a nemački analitičari navode kako je sasvim sigurno da Grenel prima direktive iz Bele kuće.

Izaslanik šefa SAD u Berlinu Ričard Grenel otkrio da ima zadatak da podrži nemačke desničarske struje, što je razbesnelo Nemce

- Kada je rekao da želi da podrži konzervativne desničarske vođe, sigurno je mislio na najveće kancelarkine neprijatelje iz Alternative za Nemačku (AfD) - tvrde analitičari.

Grenel, s druge strane, pokušao je da svoje reči opravda tvrdnjama da su ih mediji istrgli iz konteksta, međutim, malo ko je u to poverovao nakon njegovog poteza od sredine maja, kada je otvoreno naredio nemačkim firmama da smanje trgovinu sa Iranom, a nakon što je Tramp doneo odluku da povuče SAD iz nuklearnog sporazuma s tom zemljom. Tim potezom su odnosi Vašingtona i Brisela dovedeni do usijanja, a eskalirali su potezom šefa Amerike da poveća tarife na uvoz aluminijuma i čelika iz EU, čime je najpogođenija Nemačka.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading