ĐAVOLSKA REAKCIJA MOSKVE na sastanak Kima i Trampa

Autor: sputniknews.com

Svet

12.06.2018

10:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lideri SAD i Severne Koreje, Donald Tramp i Kim Džong Un održali su jutros istorijski sastanak u Singapuru. Na kraju je potpisan dokument kojim se Pjongjang preuzeo obavezu o denuklearizaciji Korejskog poluostrva u zamenu za garanciju Vašingtona o bezbednosti, a evo kako je na to reagovala Moskva.

Foto: pixabay.com
Moskva

- Rusija pozitivno ocenjuje impuls koji je dao samit lidera SAD i Severne Koreje radi rešavanju krize na Korejskom poluostrvu, ali bismo želeli da sačekamo krajnji dogovor - rekao je zamenik ministra inostranih poslova Rusije Sergej Rjabkov.

- Ne možemo a da ne pozdravimo važan korak napred koji je napravljen - rekao je Rjabkov, komentarišući rezultat samita dvojice lidera.

- Naravno, đavo je u detaljima i predstoji konkretizacija dogovora. Međutim, dat je impuls, kako shvatamo - rekao je Rjabkov.

Prema rečima diplomate, Rusija očekuje da će format šestostranih pregovora o rešavanju krize na Korejskom poluostrvu ponovo biti potreban, što može dati konkretne rezultate u tom pravcu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading