TRAMP vs KIM: KO JE "ZVEKNUO" VIŠE STARLETA?!

Autor: blic.rs, Republika

Svet

13.06.2018

07:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Istorijski susret severnokorejskog lidera Kim Džong Una i američkog predsednika Donalda Trampa dogodio se u Singapuru i već su počele da se nižu analize koliko će ovaj sastanak doprineti stabilizaciji situacije u svetu i ispisati nove stranice istorije.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Lideri potpuni kontraši!

Pojedinci su se pozabavili i razlikama i sličnostima dvojice učesnika istorijskog događaja i evo u čemu se oni ne poklapaju, a šta to i američki predsednik i njegov severnokorejski kolega obožavaju:

VOJNA MOĆ

Severna Koreja zahteva od svih odraslih osoba da budu u vojnoj službi. Oni imaju četvrtu najveću vojsku na svetu, nešto više od milion, sa još 7,5 miliona rezervista u pripravnosti.

Američka vojska ima 1,3 miliona članova i godišnji budžet od 597 milijardi dolara, što je 15 puta više od novca koji dobija vojska Severne Koreje.

MOĆ NA NEBU

Donald Tramp putuje avionom koji je opremljen nizom vojnih pogona koji ima najsavremeniji sistem raketne odbrane. Kim je za odlazak u Singapur pozajmio od premijera Kine avion, jer se plašio da njegov lični avion ne padne.

 

 

KO BROJI KALORIJE, A KO NE

I ptice na grani znaju da je Trampov omiljeni restoran "Mekdonals". Njegova standardna večera su dva "Big meka", dva riblja hamburgera i čokoladni milkšejk što je ukupno 2.430 kalorija.

Kimovo omiljeno jelo je "rešti", švajcarska palačinka od krompira, a pored toga je opčinjen i evropskim sirevima.

SOK ILI ŠAMPANJAC

Tramp način života koji vodi pripisuje gubitku starijeg brata Freda Džerona, koji je umro od alkoholizma u svojim ranim 40-tim godinama. Upravo zbog toga on konzumira ogromne količine dijetalne "Koka kole" i 12 banana dnevno, dok za razliku od Trampa, Kim obožava fino vino.

LJUBAVNI ŽIVOT

Trampa su kroz život povezivali sa mnogim ženama. Kao vlasnik licence "Mis Univerzum" američki predsednik neretko je bio okružen prelepim damama s kojima je obožavao da se fotografiše, sa rukom na ne uvek pristojnom mestu. Neke od njih kasnije su svedočile da je Tramp umeo da bude navalentan, a ima i onih koje su otišle korak dalje pa ga direktno optužile za sekusalno uznemiravanje. Američki predsednik povezivan je i sa porno-zvezdama, a jedna od njih, Stormi Danijels, gotovo ga je koštala fotelje kada je ispričala da joj je Tramp platio pozamašnu sumu novca da ne priča o njihovoj aferi koju su imali dok je njegova sadašnja supruga Melanija bila trudna.

Takođe je poznat po neprimerenim i vrlo često seksističkim ispadima na račun žena. Ipak, i pored svih skandala i reputacije šoviniste, Tramp je izgleda privlačan pojedinim ženama, a u prilog tome ide i činjeica da je na "ludi kamen" stao čak tri puta i ima petoro dece. Sve tri žene prave su lepotice, a poslednja, Melanija, radila je i kao foto-model.

S druge strane, severnokorejski lider se jednom ženio i to sa pevačicom Ri Sol Džu. Venčali su se 2009. godine i imaju troje dece. Ipak, šta mislite, da li je to sve od čoveka koji ima apsolutnu moć? Ko bi smeo u Severnoj Koreji o tome da piše? Setite se druga Tita i njegove ljubavi prema mladim drugaricama...

Foto: twitter.com/scottsloan
Dvojnici Kim Džong Una i Donalda Trampa

SPORTSKI ŽIVOT

Tramp je ljubitelj golfa, dok je Kim, verovali ili ne, ljubitelj košarke. Košarkaški fan postao je 90-tih godina, tokom posete Švajcarskoj, a kako prenosi "Dejli mejl" on je veliki ljubitelj i zimskih sportskih igara, pa je tako uložio enormno mnogo novca za zimske Olimpijske igre u Južnoj Koreji.

"PRIJATELJSTVA" SA POZNATIMA

Kimova opsesija za košarkom dovela je do toga da je Denis Rodman, bivša NBA legenda, jedan od njegovih poznanika. Među Trampovim poznatim "prijateljima" su Ted Nugent i Kid Rok.

RepublikaFoto: twitter.com/CNN
Kim Džong Un sa "trčećim" obežbeđenjem

TVITER JE ŽIVOT

Američki predsednik provodi sate i sate na društvenoj mreži "Tviter" na kojoj deli sa svojim pratiocima sva svoja zapažanja u toj meri da su ga mediji optužili da državu vodi upravo putem te društvene mreže, dok je Kim zabranio sve moguće vidove društvenih mreža, pa i sam internet.

POPULARNOST

Građani Severne Koreje deluju opčinjeno svojim liderom, dok se, kako prenose tamošnji mediji, Amerikaci ne hvale preterano Trampom. Štaviše, većina Amerikanaca nezadovoljna je radom svog predsednika, te je on jedan od onih sa najgorim rejtingom u istoriji SAD.

Sve ovo ih razlikuje, a ono što vole obojica jeste - RASKOŠ

I pre nego što je došao u Belu kuću, Tramp je živeo lagodnim životom. Naime, on je živeo između nebodera koji nosi njegovo ime i nestvarnog odmarališta za golfere "Mar-a-Laga" u Floridi. Kim oduvek uživa u svojoj palati u centralnom delu Pjongjanga, dok tokom vikenda odlazi u takozvanu "severnokorejsku Ibicu" kako bi se zabavio sa kolegama. Obojica lidera opsednuta su raskošnim i lagodnim životom i kadgod mogu, prikazaće luksuz u kojem žive.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading