ANGELA POZVALA NA JEDINSTVO EU: Treba nam zajednički pristup problemu migracija

Autor: Tanjug

Svet

13.06.2018

22:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Evropskoj uniji je potreban jedinstven pristup migraciji koji uzima u obzir interese svake države članice, rekla je danas nemačka kancelarka Angela Merkel", naglasivši da se Italija osetila kao da ne dobija dovoljno podrške od drugih članica EU.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Angela Merkel

- Veoma, veoma mi je važno da Nemačka takođe ne deluje jednostrano, već da sve što uradimo bude uredno, kroz razgovor i sporazum sa drugima, kako bismo istinski imali jedinstven evropski pristup - rekla je kancelarka na sastanku sa premijerom Belgije Šarlom Mišelom, prenosi Rojters.

Merkelova je večeras trebalo da održi sastanak sa najvišim zvaničnicima svoje Hrišćansko-demokratske unije i sestrinske partije iz Bavarske, koja želi da vraća migrante registrovane u drugim državama EU sa nemačke granice.

Takav potez bi, kako navodi AP, značio obrt Merkeline politike "otvorenih vrata" usvojene 2015. godine.

Italija je odbila da dozvoli brodu sa 629 migranata da pristane u njenim lukama, što je učinila i Malta, da bi Španija bila ta koja je na kraju prihvatila.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading