PRVI PUT U ISTORIJI: Tamnoputa dama gradonačelnik San Franciska!

Autor: Agencije, Republika

Svet

15.06.2018

08:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

San Francisko je prvi put u istoriji dobio crnog gradonačelnika, i to ženu. Novi gradonačelnik je London Brid (43) i ona je prva žena na čelu velikog grada u Sjedinjenim Državama. Bridova je predsednica Gradskog veća San Franciska, koji važi za uporište američke Demokratske stranke.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
London Brid nova gradonačelnica

Vodila je kampanju ističući svoje skromno poreklo. Ona je obećala da će rešiti krizu stambenog prostora i beskućništva u gradu, u kojem većinu čine belci i Latinoamerikanci. Protivkandidat Bridove poručio je biračima da je reč o "izvanrednoj ženi koja će obavljati dobar posao" i naglasio da joj želi sve najbolje jer bi njen uspeh bio i uspeh San Franciska.

Prošlog meseca SAD su dobile još jednu crnu ženu gradonačelnika ali manjeg grada -Nju Orleansa. La Toja Kantrel postala je prva crnkinja izabrana za gradonačelnika Nju Orleansa, u kojem živi 60 odsto afroameričkog stanovništva.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading