(VIDEO) PUTIN POTPISAO UKAZ: Rusija gradi vojni tehnopolis

Autor: Tanjug

Svet

25.06.2018

22:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Rusije Vladimir Putin potpisao je ukaz o stvaranju Anapi vojnog inovacionog tehnopolisa "Era" Ministarstva odbrane Rusije, a odgovarajući dokument objavljen je na zvaničnom internet portalu pravnih informacija.

Vladimir Putin

"Donosim odluku da se izgradi vojni inovacioni tehnopolis ’Era‘ Ministarstva odbrane Ruske Federacije. Lokacija tehnopolisa je grad Anapa u Krasnodarskom kraju", navodi se u ukazu.

Kako je ranije najavio ministar odbrane Sergej Šojgu, "Era" će biti otvorena u septembru 2018. godine. Pretpostavlja se da će tehnopolis početi da radi u punom kapacitetu 2020. godine.

"Era" se nalazi na obali Crnog mora na površini od 17 hektara. U naučno-obrazovni sektor tehnopolisa ulaze projektna odeljenja, centar za obradu podataka opremljen supermoćnim računarima i otvorene platforme za eksperimentalna istraživanja.

Program prioritetnih naučnih istraživanja obuhvata četiri desetine naučno-istraživačkih radova, testiranje i konstruisanje koji se obavljaju zajedno sa industrijskim preduzećima.

U priobalnoj zoni Crnog mora nalazi se stambeni blok, sportski i zdravstveni kompleks sa bazenom, teretanom i prostorom za aktivni odmor. Priobalni delovi tehnopolisa su namenjeni za smeštaj operatera naučnih jedinica VIT "Era".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading