PREDSEDNIK RUSIJE IZDAO HITNA UPUTSTVA: Sedam Putinovih naređenja ministrima

Autor:

Svet

26.06.2018

19:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ruski predsednik Vladimir Putin, koji je ovogodišnji domaćin svetskog prvenstva u fudbalu, nije sačekao kraj Mundijala kako bi krenuo sa neodložnim poslovima, već je utvrdio i predstavio spisak prioritetnih zadataka za članove svog kabineta.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Vladimir Putin

Taj spisak Putin je sastavio na osnovu predloga građana koji su se tokom četvoročasovne emisije "Direktna linija", koja je održana 7. juna, javljali telefonom i otvoreno razgovarali sa predsednikom. Gledaoci su tokom uključenja elektronskim putem poslali više od dva miliona pitanja, a šef ruske države odgovorio je uživo na 73.

Pitanja koja su građani tada postavljali predsedniku uglavnom su se ticala socijalnih problema u sferi stambeno-komunalnih pitanja, ekonomije i sporta. Predsedniku su, takođe, postavljali neobična pitanja o delatnosti blogera, zatvaranja pojedinih društvenih mreža, kriptovalutama, njegovom nasledniku, veri u boga.

Putin je sastavio spisak na osnovu predloga građana koji su se tokom četvoročasovne emisije "Direktna linija" javljali telefonom

Građani su se direktno uključivali u program iz Moskve, Sankt Peterburga, Ivanova, Kerca, Rostovske, Vladimirovske oblasti, Altajskog kraja, s Krimskog mosta, a predsednik je odgovorio i na nekoliko pitanja građana Kine i Letonije.

Sada je, međutim, pišu ruski mediji, nakon pregledanih i razmotrenih predloga, predsednik Putin odredio najprioritetnije zadatke koji odmah moraju krenuti da se realizuju. Na listi se uglavnom nalaze programi za pomoć najugroženijima, ali i oni koji za cilj imaju ubrzavanje naučnog i tehnološkog razvoja Ruske Federacije.

Ovo je lista Putinovih prioriteta
1. Federalna antimonopolska komisija da organizuje praćenje cena avionskih karata i goriva
2. MUP i ministarstvo rada da pojednostave dobijanje prebivališta za strance
3. MUP, ministarstvo za ekonomski razvoj, ministarstvo rada, ministarstvo inostranih poslova i ministarstvo nauke i višeg obrazovanja da pojednostave izdavanja državljanstva stranim stručnjacima
3. Vlada da preduzme mere za dalji rast plata u javnom sektoru
4. Vlada da subvencioniše do šest odsto kamate na hipoteke porodicama sa više dece
5. Vlada da pripremi predloge o proširenju subvencionisanih letova
6. Vlasti Rostovske oblasti da pomognu izbeglicama iz Donbasa
7. Vlada i regionalne vlasti da osiguraju dalje efikasno korišćenje infrastrukture Svetskog prvenstva u fudbalu

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading