SAVEZNE DRŽAVE TUŽILE TRAMPOVU ADMINISTRACIJU

Autor: Tanjug

Svet

26.06.2018

21:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Protiv administracije predsednika Donalda Trampa danas je tužbu podnelo 17 saveznih američkih država i Distrikt Kolumbija, koji pokušavaju da zaustave, kako kažu, "okrutnu i nezakonitu" politiku prisilnog razdvajanja porodica imigranata, koji ulaze u zemlju iz Meksika.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Tramp sa saradnicima

U žalbi podnetoj američkom okružnom sudu u Sijetlu, američke savezne države i Distrikt Kolumbija nazvali su izvršnu uredbu, kojom se navodno obustavlja razdvajanje porodica, "iluzijom".

Tramp je 20. juna potpisao izvršnu uredbu kojom se imigrantskim porodicama, koje ilegalno pređu južnu granicu SAD, omogućava da ostanu zajedno dok čekaju na ishod imigracionog postupka.

On je, međutim, napomenuo da će se nastaviti politika "nulte tolerancije", koja podrazumeva krivično gonjenje svih odraslih osoba koje su uhvaćene kako prelaze granicu nelegalno. 

U žalbi američkih država i Distrikta Kolumbija navodi se da je politika Trampove administracije delimično neustavna jer je "motivisana zlonamernošću i željom da se naudi" imigrantima, koji dolaze iz Latinske Amerike, prenosi Rojters. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading