CNN ODUŠEVLJEN RUSKIM VOĐOM: Putin je pravi pobednik Svetskog prvenstva!

Autor: Tanjug

Svet

29.06.2018

09:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ruski predsednik Vladimir Putin od početka Svetskog prvenstva u fudbalu igra svoju igru državnika, primajući redom predsednike i druge visoke zvaničnike, nacvodi Si-En-En (CNN).

Foto: Tanjug/AP
Vladimir Putin

Uz to, za svetsko prvenstvo prodato je više od 2,5 miliona karata, što je Rusiju prikazalo kao turističku destinaciju, a njihova reprezentacija igrao iznad svih učekivanja, uprkos činjenici da je najslabije rangirana, navodi CNN.

Svetsko prvenstvo u fudbalu takođe je podiglo Putina na geopolitičkoj lestvici, a čak mu je i visoki zvaničnik koga je predsednik SAD Donald Tramp poslao u Moskvu, čestitao na dobro organizovanom Svetskom prvenstvu, pitajući ga kako je sve to uspeo, prenosi B92. 

Sada Putin predsedava trenutkom međunarodne rusofilije, bar po nastupima, Prvenstvo u Rusiji za sada nije umrljano nasiljem navijača, niti je bilo nekih terorističkih pretnji, a slike veselih navijača sa ulica ruskih gradova šalju pozitivnu sliku o toj zemlji, navodi CNN, dodajući da će na geopolitičkom frontu krunu na kraju prvenstva staviti Putin, susretom sa Trampom 16. jula u Helsinkiju. 

Foto: Tanjug/AP

Završnica Svetskog prvenstva 15. jula daće mogućnost Putinu da odigra još jednu ulogu domaćina, navodi CNN, dodajući da je Putin na finalnu utakmicu pozvao izraelskog premijera Benjamina Netanijahua i palestinskog lidera Mahmuda Abasa. 

Netanijahu još nije odgovorio na poziv, ali Abas jeste i dolazi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading