AKCIJA SPASAVANJA NA TAJLANDU SE NASTAVLJA: Sedam dečaka i trener i dalje čekaju!

Autor: blic.rs

Svet

09.07.2018

07:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Danas bi na Tajlandu trebalo da se nastavi akcija spasavanja mladih tajlandskih fudbalera i njihovog trenera iz poplavljene pećine na severu zemlje. Juče je spaseno četiri od ukupno 12 dečaka, dok bi danas, ukoliko akcija bude sprovedena prema planu svetlost dana trebalo da ugleda još najmanje trojica dečaka iz druge grupe.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Prema poslednjim informacijama, dečaci i njihov trener nalaze se četiri kilometra daleko od izlaza, od kojeg ih dele gotovo u potpunosti potopljeni kanali. Najopasniji deo puta koji deca u pratnji ronilaca treba da pređu jeste uski prolaz na 1,7 kilometara od mesta na kojem su pronađena deca. 

Akcije spasavanja juče je prekinuta zbog mraka, a prema najavama, trebalo bi ponovo da bude pokrenuta danas. Trenutno nije poznato kada bi to moglo da se dogodi, jer je kiša koja je juče počela i dalje pada.

Ipak, helikopteri kojima su dečaci prebacivani u udaljenu bolnicu, stigli su na lice mesta, javlja "Gardijan".

U akciji koju su juče ujutru pokrenule tajladske vlasti i međunarodna grupa ronilaca, spasena je prva grupa od četiri dečaka.

Prema izjavama loklanih zvaničnika dečaci su zdravstveno u dobrom stanju, a trenutno se nalaze u 100 kilometara udaljenoj bolnici. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading