TRAGEDIJA KOJA OSTAVLJA DUBOKE TRAGOVE: Psihološka pomoć žrtvama požara u Grčkoj!

Autor: Republika

Svet

24.07.2018

22:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Helenskog centra za prevenciju i kontrolu oboljenja Teofilos Rozenberg, rekao je danas da će žrtvama požara u Grčkoj biti pružena psihološka pomoć.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Nezapamćeni horor u Grčkoj

- Sa naučne tačke gledišta, pomoći ćemo rodbini žrtava požara i onima koji su videli da im bogatstvo nestaje u katastrofi. U isto vreme, epidemološki timovi koji sprovode terenski rad, pregledaće sva područja i ispitati ima li rizika po javno zdravlje - rekao je Rozenberg.

Portparol grčke vlade Dimitris Canakopulos saopštio je da vlada planira niz mera koje će pomoći žrtvama požara, prenosi ANA.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Ministarstvo finansija će odvojiti 20 miliona evra, koji će biti iskorišćeni za pomoć zajednicama pogođenim katastrofalnim požarima, prenosi ANA.


Canakopulos kaže da će novac biti iskorišćen za saniranje štete, a da će ljudima kojima je požar oštetio kuću biti smanjen porez.

Takođe će i rok za podnošenje poreskih prijava biti pomeren za kraj septembra.

Grčku su zahvatili najgori požari u poslednjih 10 godina u kojima je do sada poginulo 74 osobe. Najgore su pogođene oblasti oko prestonice, Atine.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading